Raamat õpetab Lego klotsidest relvi tegema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lego klotsidest AK-47
Lego klotsidest AK-47 Foto: blogspot.com

Kaks endist Lego firma töötajat andsid välja raamatu, kus õpetatakse Lego klotsidest relvi meisterdama.

Raamat kannab pealkirja «Forbidden LEGO: Build the Models Your Parents Warned You Against (Keelatud LEGO: Ehita mudeleid mida vanemad on keelanud), kirjutab foxnews.com.

Raamatu autorid Ulrik Pilegaard ja Mike Dooley töötasid Lego robotitemudelite osakonnas enne kui asutasid oma roboteid tootva firma.

«Lego klotsidest saab ehitada töötavaid mudeleid. Näiteks on võimalik teha mitmesuguseid relvi - katapulte, kuulipildujaid ja paljusid teisi kasutuid, kuid lõbusat ajaveetmist pakkuvaid asju,» seisab raamatus.

Kui ameeriklased on sellesse raamatusse suhtunud külma kõhuga, siis britid on kandnud selle raamatu ühiskonda ohustavate hulka.

«See raamat kutsub lapsi üles relvi ehitama. Seal on väga ohtlikud ideed. Lapsed võivad sealt saada näiteks inspiratsiooni aatompommi valmistamiseks. Kas keegi on mõelnud, et mis juhtub siis, kui see raamat satub inglise keelt oskava islami terroristi kätte. Selle tagajärjed võivad olla kohutavad,» arvasid inglased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles