KARM VIDEO Soomes vahistati koroonatestist keeldunud ja politseile vastu hakanud eestlanna (1)

Elu24
Copy
Politseile vastu hakanud eestlanna pandi haiglasse viimiseks raudu.
Politseile vastu hakanud eestlanna pandi haiglasse viimiseks raudu. Foto: Kuvatõmmis

Koroonahaigega kokku puutunud eestlanna ei soovinud kuidagi arstide ega politseiga koostööd teha. Tüli paisus nii suureks, et lõpuks pandi ta kodus käeraudu.

Kesk-Soomes Iisalmis leidis esmaspäeval aset vahejuhtum, mis on kujunenud üsna skandaalseks. Savon Sanomat'i teatel viis eestlannast joogasaali pidaja vastuhakkamine selleni, et politsei kasutas jõudu.

Ametkondade teatel said nad eelmisel nädalal teate, et joogasaali kaudu on hulk inimesi saanud lähikontaktseks. Selle haldaja Merike keeldus aga testimisest hoolimata telefonikõnedest ja palvetest terve nädalavahetuse. Samuti ei andnud ta viiruse levikut jälgivatele ametkondadele infot oma klientide kohta.

Kuigi naine eraldas end maakoju, tulid talle sinna esmaspäeval järele politseinikud. Merike keeldus koostööst ka siis ning hakkas politsei teatel korrakaitsjatele vastu. Seejärel ta vahistati, pandi raudu ning viidi Iisalmi haiglasse testimisele, kus ta oli ka eile koroonaosakonnas kinni.

Kriminaalmenetlus soolas

Juhtumi on üles korjanud poliitik Ossi Tiihonen, kes on silma paistnud vaktsiini- ja maskivastase ativismiga. Tema tegi ka avalikuks Merikese tütre filmitud video vahistamisest. "Ma süüdistan teid mõrvas!" karjub ärritunud naine politseinikele.

Tiihoneni teatel on naisel enda väitel haigus, mis põhjustab kergesti verejooksu - sellest ka selline hirm PCR-testi ees. Viiruse leviku jälgimiseks vajalikke andmeid oma klientide kohta ei jaganud ta enda sõnul aga andmekaitse reegleid silmas pidades.

Politsei sõnul ootab Merikest nüüd ka kriminaalmenetlus. Teda kahtlustatakse vägivaldses vastuhakus politseile ning tervisele ohu põhjustamises nakkushaiguste seaduse raames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles