Uskumatu vigastuse saanud USA tipptennisist: ma ei saa siiani oma näppe liigutada

Elu24
Copy
Coco Vandeweghe augustis 2020.
Coco Vandeweghe augustis 2020. Foto: STREETER LECKA/AFP

USA tennisistil CoCo Vandeweghe`l juhtus kümme nädalat tagasi õnnetus, mis põhjustas kirurgilist sekkumist vajanud vigastuse. Kuna tegemist oli haruldase juhtumiga, siis hoidis tennisemängija seda kaua saladuses.

Nüüd paljastas Vandeweghe podcastis FANtastic Tennis, kui kummaline see õnnetus tõepoolest oli. 

«Ma ei tahtnud sellest rääkida, sest see oli lihtsalt nii veider. Tegelikult mul vedas, sest mu käsi sisuliselt plahvatas. Mu väikesel sõrmel olid sügavad haavad ja ma vigastasin sõrmede sidemeid ja närve, ma ei saanud oma näppe üldse liigutada,» rääkis ta.

Vandeweghe tegi mikrolaineahjus toitu soojaks, kuid sööki väljavõttes plahvatas sööginõu naise käes kildudeks. 

Nüüdseks on operatsioonist möödunud kümme nädalat ning Vandeweghe tasapisi taastumas, kuid täielikku paranemist pole siiani.

«Ma üritan oma väikest sõrme liigutada, kuid veel see ei õnnestu, sest purunenud olid sõrme sidemed ja närvid,» ütles Vandeweghe.

Endise maailma esikümne mängija hooaeg ei olnud just väga positiivne, seda nii vigastuse, kui ka Covid-19 pandeemia pärast.

CoCo Vandeweghe 2017.a US Openi veerandfinaalis, kus alistas tšehhitari Karolina Pliskova.
CoCo Vandeweghe 2017.a US Openi veerandfinaalis, kus alistas tšehhitari Karolina Pliskova. Foto: Adam Hunger/AP

Vandeweghe parimad päevad jäävad 2017. aastasse, mil ta jõudis nii Austraalia lahtistel, kui US Openil poolfinaali. Pühapäeval 29-aastaseks saanud Vandeweghe paikneb paraegu WTA edetabelis 214. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles