Liis Lemsalu Eesti Laulu peale veel ei mõtle: tahaks, et Uku saaks ära käia

, Toimetaja
Copy
Eesti Muusikaauhinnad 2020. Liis Lemsalu.
Eesti Muusikaauhinnad 2020. Liis Lemsalu. Foto: Konstantin Sednev / Remo Tõnismäe

Kolmel korral Eesti Laulul osalenud Liis Lemsalu veel tagasi võistlustulle ei pürgi. Kui nii mõnigi artisti valmistab juba ette pala, mida sügisel konkursile saata, siis Liisi mõtted viibivad hetkel mujal.

«Mul oleks tegelikult väga hea meel, kui saaksin minna Eesti Laulule. Ma aga tunnen ja tahan, et see lugu oleks siis ikka väga sobilik ja õige. Praegu mul seda lugu kindlasti ei ole ja ma isegi ei ole Eesti Laulu peale üldse mõelnud,» tunnistab Liis. «Ma ikkagi tahaks, et Uku saaks ära käia meid esindamas. Muidugi oleks see ülimalt kihvt kogemus ja saaks teha midagi ägedat – ma ei tea veel mida, aga kindlasti midagi saaks teha. See on kindlasti üks asi, mida tahaks teha ja n-ö linnuke kirja saada.»

Sarnaselt teistele muusikutele jõudis ka Lemsalu karantiini ajal uue loominguga tegeleda – möödunud reedel ilmus koostöös reketi ja Avoid Dave'iga popihõnguline räpipala «Magad vä?» ning oodata on veel lisa: «Ootame õiget aega ja momenti, et siis veel edasi liikuda mingite teiste projektidega, aga praegu on antud lugu kindlasti kõige-kõige ägedam ja kõige tähtsam. Käed rüpes ma kindlasti istu – siin juba teised asjad on tegelikult tagakuklas nagu olemas. Juba ideetame ja äri n-ö käib.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

magad vä?

A post shared by L I I S L E M S A L U (@liislemsalu) on

Värske palaga saab reketil ja Liisil täis ka omamoodi ring – aastal 2014 räppis reket Liisist, aasta hiljem lõi räppar kaasa lauljatari muusikavideos ning nüüd on lõpuks valminud ka ühine projekt. «Appi, tõesti – meil on korralikud ringid!» naerab Lemsalu. «Me oleme kuidagi alati koostööd niimoodi kaudselt teinud, aga päris featuring looni pole me veel senini jõudnud. Nüüd siis aga aasta 2020, mis on ka olnud täiesti enneolematu aasta, ma arvan meie kõigi jaoks. Aasta alguses olid meil mänedžeriga tegelikult teised plaanid, aga kuidagi see lugu tundus väga õige.»

«Koostöö sündis niimoodi, et Tom tegi ettepaneku. Tegelikult meil on olnud väga-väga-väga mitu aastat see idee, et võiks midagi koos teha, aga kuidagi need ajad ei ole sobinud või miskit on alati takistuseks olnud, aga nüüd seekord sai,» meenutab ta. «Mulle meeldib selle loo emotsioon. Nii palju, kui ma olen kuulnud ja laskunud seda väga vähestele inimestele, siis nad on öelnud «Aaa, saigi läbi? Ma oleks tahtnud, et see veel ketrab ja ketrab ja ketrab». Et mulle vist meeldib see emotsioon, mis on inimestes juba väga väheste kuulamistega tekkinud.»

Liis seletab, et räpilugude puhul on tema jaoks kõige olulisem biit: «See peab minu jaoks toimima. Tol hetkel, kui mulle see demo saadeti, siis ei olnudki sõnu, viisi ega mitte midagi – oligi lihtsalt see biit. Mul on üks eelnev kogemus veel räpparitega nii-öelda koostööd tehes ja siis mulle saadeti ka ainult biit ehk ma valideerin loo läbi biidi ja käesoleva loo biit mulle nii meeldis.»

Lauljatar nendib, et koostööpakkumisi räpparitelt tuleb tal päris palju, kuid seni on temalt jah-sõna välja meelitanud vaid kaks artisti: «Pakkumisi tuleb palju, aga see demode voor teeb minu jaoks selgeks, kas ma praegu tunnen, et ma tahaksin koostööd teha. Aga alati on ülitore, kui inimesed pakuvad ja peavad mind meeles.» 2016. aastal ilmunud 5MIINUSE kauamängivalt «Korralik Saavutus – Aasta Plaat» leiab pala nimega «Fuuria», mille featuring nimistus oli kirjas ka salapärane Jalgpalluri Tütar, kes pole ei keegi muu kui Liis Lemsalu. «Ma olin kunagi Jalgpalluri Tütar ja ikka veel olen, nii et faktid on õiged,» muigab ta. «Räpp on tore ja hetkel on see veel eriti niivõrd skenes sees, et see on põhimõtteliselt ikkagi number üks asi, mida kuulatakse. Räpp on mulle meeldinud juba lapsest saadik ja tore on vahepeal teha selliseid räpiasju.»

«Kindlasti ma enda poplugudes päris selliseid tämbreid ei kasuta, aga mulle hullult meeldib see. Tunnen, et just räppmuusikaga saan ma enda nii-öelda teist poolt näidata. Ma ei tea, kas see mu enda muusikaga sobiks kokku,» mõtiskleb Liis. «Ma alustasin ikka väga R&Bi ja souliga, sest see oli minu suur südameasi kuni mingi ajani, aga nüüd on minu südameasi tõesti popi kirjutamine. Ma ei tea – võib-olla kümne aasta pärast on mul hoopis mingisugune teine žanri südameasjaks, aga eks ma niimoodi lähen ka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles