VIDEO Astmaga sündinud Briti jalgrattastaaril õnnetus õnnetuse otsa

Copy
Suurbritannia tipprattur Laura Kenny vajas pärast kukkumist tohtrite abi.
Suurbritannia tipprattur Laura Kenny vajas pärast kukkumist tohtrite abi. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Briti jalgrattasporditähele Laura Kennyle pole käesolev aasta just kõige ladusamalt alanud. Neljakordne olümpivõitja murdis neli nädalat tagasi õlavarreluu, möödunud reedel purunes massikukkumises silmnägu.

Suurbritannia edukaim naisolümpiasportlane Laura Kenney (Trott) sündis 1992. aastal enneaegsena aktelaktaasiga, mis on kopsu sisselangemine ning tal diagnoositi astma. Arstid soovitasid tüdrukul hakata tegelema spordiga, et hingamine muutuks normaalseks. Vanema õe eeskujul leidis Kenny tee rattaspordi juurde.

2012. aastal Londonis krooniti ta kahekordseks olümpiavõitjaks, neli aastat hiljem kordas ta saavutust Rios.

Käesolev hooaeg on aga olnud üks õnnetuste jada. Neli nädalat tagasi võistlustel Kanadas murdis ta õla, kuid keeldus operatsioonist, viidates vajadusele jätkata ettevalmistust Tokyo OMiks. Arstid on naise paranemiskiirusest hämmastunud.

Laura Kenny õhulend Berliinis toimuval trekisõidu MMil.
Laura Kenny õhulend Berliinis toimuval trekisõidu MMil. Foto: ESPA Photo Agency/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eelmisel reedel Saksamaal peetud trekisõidu maailmameistrivõistluste naiste omniumis oli ta juba rivis, kuid osales massikukkumises ning ta parem silmalaug vajas mitu õmblust. Vaata kukkumist siit:

27-aastane Kenny jäi ise positiivseks:«Olen omal jalul, õmblused paranevad tavaliselt kiiresti. Olümpiaks valmistumist see ei sega.»

Laura Kenny - värsked õmblused silma kohal.
Laura Kenny - värsked õmblused silma kohal. Foto: Tim Goode/PA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles