ONGI KÕIK Märt Koigi populaarne ETV2 satiirisaade kevadest enam ei jätka (1)

Elu24
Copy
Näitleja Märt Koik.
Näitleja Märt Koik. Foto: Kuvatõmmis videost

Näitleja ja saatejuhi Märt Koigi satiirisaade «Ongi Koik», mis oli eetris ETV2 kanalil, kevadest enam ei jätka. Huumorisaate kolmas hooaeg, mis oli eetris 2019. aasta lõpus, jäi selle viimaseks, vahendab Menu.

ETV2 peatoimetaja Viola Salu selgitas Menule, et kolm hooaega sellise formaadi jaoks tundus piisav. «Nüüd peaks sealt uute ideedega edasi liikuma. Selle saatega me arendasime talenti, mis oli hädavajalik, arvestades, et poliitilist satiiri on Eesti telemaastikule jõudnud äärmiselt vähe,» lisas Salu.

Sügisel on Salu sõnul ETV2-l plaan vaatajateni tuua juba uus huumorisaade.

Veel 20. detsembril tähistas «Ongi Koik» saatejuht Märt Koik isiklikul Instagrami kontol kolmanda hooaja viimase saate võttepäeva. «Selle aasta viimane saade on eetris laupäeval kell 22 kanalil ETV2,» lisas Koik nüüdseks «Ongi Koik» viimase osa kohta.

Juba üleeile, 30. jaanuaril, avaldas Koik Twitterisse, et saade enam ei jätku ning tänas oma fänne.

2018. aastal alguse saanud saate esimene hooaeg ei möödunud ilma probleemideta. Nimelt kaebas Varro Vooglaid ETV2 24. novembril (2018) kohtusse just Koigi saate pärast. Saates väideti, et Vooglaid on «heteromees, kes mõtleb geiseksile kolm korda rohkem kui tavaline homoseksuaal».

Oma hagiavalduses toonitas Vooglaid, et ERR-i poolt tiražeeritud väide on otseselt vale ja tegu ei olnud arvamuse või väärtushinnangu, vaid konkreetse faktiväitega.

Elu24 kirjutas vähem kui kuu aega hiljem, 2. detsembril 2018, et Koik astus oma sõnavõtuga üle piiri ning sai saate salvestuse ajal kolakat.

«On tänapäeva kurb tõsiasi, et Eesti ühiskonnas pead sa olema valmis selleks, et kui proovid satiiri vahendeid kasutades mõnele kitsaskohale tähelepanu juhtida, võid ise langeda hoopis jõhkra rünnaku ohvriks,» kommenteeris Koik juhtunut.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles