Märt Koik uuris, kui paljud inimesed mõtlevad geiseksile (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Koik uuris, kui paljud inimesed mõtlevad geiseksile
Märt Koik uuris, kui paljud inimesed mõtlevad geiseksile Foto: Kuvatõmmis videost

ETV2 satiirisaate «Ongi Koik» uudisteosa küsis, kas vaatajad mõtlevad praegu geiseksile. Suurel vaatajaküsitlusel oli kaks vastusevarianti: jah, ma mõtlen praegu geiseksile, ja, ei, ma ei mõtle praegu geiseksile.

Saatejuht Märt Koik avaldas saate lõpus, mille jooksul räägiti ka Soome tilliskandaalist ja sellest, et Ülle Lichtfeldt röövis Sven Mikseri pea, et 40% vastajatest mõtlevad praegu geiseksile. 

Kummalisel kombel vastas teine sama palju, et nad ei mõtle praegu geiseksile.

«20% vastanutest jätsid küsimusele hoopiski vastamata,» ütles Märt Koik. 

Varro Vooglaid ei ole rahul.
Varro Vooglaid ei ole rahul. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Märt Koik otsustas küsitluse läbi viia, kuna Varro Vooglaid kaebas ETV2 just Koigi saate pärast kohtusse. 

Vooglaid pöördus kohtusse seoses 24. novembril ETV2 eetrisse lastud saatega «Ongi koik», kus väideti, et ta on «heteromees, kes mõtleb geiseksile kolm korda rohkem kui tavaline homoseksuaal». Oma hagiavalduses toonitab Vooglaid, et ERR-i poolt tiražeeritud väide on otseselt vale, kusjuures tegu ei ole arvamuse või väärtushinnangu, vaid konkreetse faktiväitega.

«Mind väidetakse tegevat midagi, mida ma ei tee ega ole kunagi teinud. Pidades silmas, et pean veendunud katoliiklasena homoseksuaalseid suhteid sügavalt ebamoraalseks ning et olen 15 aastat truus abielus, peagi juba seitsme lapse isa ning perekondlike väärtuste eest seisva Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks üks asutajatest ja selle juhatuse esimees, on osutatud faktiväide mitte ainult väär, vaid ka tugevasti minu au teotav ehk minu head nime kahjustav,» selgitas SAPTK juhatuse esimees kohtule.

Vaata täispikka saadet ETV järelvaatamisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles