VIDEO Tapetud kindral Soleimani tütar ähvardas, et tulekul on tumedad ajad (5)

Elu24
Copy
Kindrali tütar Zeinab Soleimani kõneles Teheranis mälestusteenistusel.
Kindrali tütar Zeinab Soleimani kõneles Teheranis mälestusteenistusel. Foto: SIPA/Scanpix

Hukkunud kindrali Qassem Soleimani mälestusteenistusel võttis sõna tema tütar, kes lubas, et tulekul on «tumedamad ajad».

Ameerika Ühendriigid ründasid ööl vastu 3. jaanuari Iraani Bagdadi rahvusvahelise lennujaama ala, kus hukkus sealt autoga lahkuma hakanud Iraani eriüksuse kindral Qassem Soleimani.

Soleimani oli Islami revolutsioonilise kaardiväe kindralmajor, kes alates 1998. aastast oli selle välisoperatsioonide üksuse Quds juht.

Kindrali tütar Zeinab Soleimani ütles täna Teherani ülikoolis toimunud mälestusteenistusel, et isa surm äratab vastuhaku ning toob Ameerika Ühendriikide ja Iisraeli jaoks «tumedamad päevad», vahendas CNN.

Suure rahvahulga ees kõnelenud Soleimani tütar sõnas, et president Trumpi «kuri plaan» Iraak ja Iraan vaenujalale ajada on läbi kukkunud. «Trump, sa kompulsiivne mängur, su strateegiline viga on loonud ajaloolise ühtsuse Iraagi ja Iraani vahel ning ühise igavese viha Ameerika Ühendriikide vastu,» ütles Zeinab Soleimani.

Noor Soleimani jätkas: «Hei, hull Trump, sa oled rumaluse sümbol ja rahvusvaheliste sionistide mängukann. Ameeriklaste jälk kuritegu väljendab kriminaalsuse ja türanniseerimise meelsust, mis iseloomustab kõiki verevalamise kuritegusid, eriti Palestiinas toimuvaid.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles