Riia politsei uurib kahte korgijoogi uimastamise järel toimunud vägistamist

Elu24
Copy
Vägistamine. Pilt on illustreeriv.
Vägistamine. Pilt on illustreeriv. Foto: Andres Teiss

Läti politsei uurib kahte juhtumit, mil kaks naist uimastati ööklubis toimunud peo ajal, toimetati hotelli ja seal siis vägistati. 

Riia kriminaalpolitsei juht Andrei Sozinov sõnas, et naaberriikide ööklubides on toimunud mitmeid juhtumeid, kus naiste jookide sisse on ööklubis lisatud narkootilist ainet ja nad siis vägistatud, kirjutas TV Net. Narkootiliste ainete mõju olevat olnud nii suur, et nad kaotasid mälu. Ühte intsidenti olla ründajad ka filminud. 

Politsei märkis, et need kaks juhtumit toimusid Riias. Kaks noort naist, pärast narkootilise mõju vaibumist, pöördusid politsei poole kahtlusega, et nad on vägistatud. Mõlemad naised ärkasid hotellis üles. Andrei Sozinov ei öelnud, mis ööklubis intsidendid toimusid või mis narkootilise aineid kasutati. 

Nende juhtumite puhul hetkel ühtegi süüalust pole. Politsei palub kõikidel võimalikel ohvritel avaldus esitada ning palub naistel olla ettevaatlikum, et selliseid intsidente ära hoida.

Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels

Elu24 on varasematel kuudel korduvalt kirjutanud korgijoogi ohvritest ja nende kogemustest. Kui mõne jaoks on lugu õnnelikult lõppenud, siis teistel nii vedanud pole.

Korgijoogi ohvriks langenud naine pidi masendunult koju tagasi minema, kuna politseilt ja arstidelt oodatud abi ei saanud. Haiglast öeldakse, et nemad korgijoogi ohvritega ei tegele, kuid vähemalt politsei tunnistab oma eksimust.

Korgijoogi uimastamise kahtlusega abi saamiseks arstide poole pöördunud noor naine pidi Pärnu haigla meditsiinipersonalis pettuma, sest tema muresid ei võetud kuulda. Potentsiaalne uimasus loeti alkoholi liigtarvitamiseks ning haiglapersonali üleolev suhtumine tekitas temas ebameeldivaid tundeid.

Aga naised ei ole ainukesed, kes korgijoogiohvriks langevad. Briti kohtu teatel suri Bondi filmis «Skyfall» üles astunud näitleja Eric Michels talle petturi Gerald Matovu poolt süsitud suure koguse korgijoogi tõttu.

Vägistamine, korgijook ja naiste vastu suunatud vägivald ei ole ainult ajakirjanduse teema. See on jõudnud ka dramaturgiasse. Lavastuses «Kiskja» mängiv noor näitleja Maarja Tammemägi aitab lavastaja Helen Rekkori visiooni teatrilavadele tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles