Leedu parlamendis keelati napsumüük

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu saadikud võivad nüüd parlamendihoones juua vaid oma kabinettides.
Leedu saadikud võivad nüüd parlamendihoones juua vaid oma kabinettides. Foto: Corbis / Scanpix

Leedu seimi juhatus otsustas keelata alkoholi müügi parlamendi kohvikus ja restoranis, kabinetis napsitamisele see keeld siiski ei laiene.

Leedu seimi juhatus muutis sisekorra eeskirju, keelates tööajal alkohoolsete jookide müügi parlamendi toitlustuskohtades, kuid jättis alles võimaluse pidada seal puhkepäevadel pulmi ja sünnipäevi, teatas RIA Novosti. Samuti võib alkoholi pruukida parlamendi kabinettides.

«Meie arvates ei ole kabinet avalik koht ja saadiku käitumine sõltub tema südametunnistusest ja kultuurist,» ütles seimi asespiiker Irena Degutienė.

Samuti täpsustati bankettide, töölõunate ja vastuvõttude korraldamist. Näiteks töölõuna puhul toonitatakse, et seda korraldatakse vaid välismaiseid delegatsioone vastu võttes.

Leedu seimis on ka varem püütud napsi müüki keelata. Kuni selle aasta alguseni oli seimi toidukohtades rikkalik alkoholi valik ja tellida võis alates õllest kuni viski ja konjakini. Kohvikus müüdi õlut ja veini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles