Viljandi pärimusmuusika festival otsib esinejaid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on paras aeg registreerida end tänavusele Viljandi pärimusmuusika festivalile esinema.
Praegu on paras aeg registreerida end tänavusele Viljandi pärimusmuusika festivalile esinema. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuni 1. veebruarini kestab Viljandi pärimusmuusika festivali demovoor, mille kestel võiksid endast teada anda muusikud, kes soovivad üles astuda suve oodatumail muusikasündmusel.

Viljandi pärimusmuusika festivali programmijuhi Tarmo Noormaa teatel toimub tänavune, järjekorras 17 Viljandi pärimusmuusika festival 23.-26. juulil ja selle teemaks on „Soolo!".

Seeläbi soovivad korraldajad juhtida tähelepanu pärimusmuusiku ühele tähtsamale oskusele - mängida üksi ja teha seda nii veenvalt, et kogu küla tantsib.

"Kindlasti ei tähenda selline teema asetus, et festivalil saab kuulda ainult soolokavasid," märkis Noormaa. "Üles astuvad ka duod, triod ja suuremad ansamblid, ent ka suurematelt koosseisudelt oodatakse oma kavade sees meisterlikke soolonumbreid."

Muusikud, kes soovivad festivali pealavadel või vabalaval üles astuda, on oodatud esitama oma demomaterjale.

Osalemissoovi kinnitamiseks tuleks ära täita festivali esineja ankeet, mille leiab festivali kodulehelt.

Ankeeti on oluline lisada demolood, fotod, lavaplaan. Lisaks elektroonilisele ankeedile võib demolood CD-l või DVD-l saata Eesti Pärimusmuusika Keskuse postiaadressil Tasuja pst 6, Viljandi 71011.

Vabalaval üles astuda soovivad kollektiivid, kel demomaterjale esitada pole, võivad endast teada anda ka e-posti aadressil tarmo.noormaa@folk.ee.

2009. aasta festivali esinejad valitakse välja programmitoimkonna poolt. Kõikide demomaterjalide esitajatega võetakse ühendust. Demovoor lõppeb 1. veebruaril 2009.

Laekunud materjale ei tagastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles