Londoni elanikud tarbivad nii palju kokaiini, et Thamesi jõe angerjad on hüperaktiivsed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebiangerjad.
Beebiangerjad. Foto: AP/Scanpix

Londoni kanalisatsiooni kaudu jõuab vette nii suur kogus kokaiini, et Thamesi jõe angerjad on teadlaste sõnul muutunud hüperaktiivseks, kirjutab Daily Star.

Teadlased kasutasid parlamendihoone lähistel olevat seirejaama, et hinnata, kuidas aina suurenev kokaiini tarbimine, suurvihmade aegne jäätmejaamade üleujutamine ja kanalisatsioonivesi Thamesi jõge reostavad.

Heitveest saab tuvastada kokaiinitarbijate uriini jälgi. Kui uuringud näitavad, et teistes Inglismaa linnades tõuseb kokaiini tarbimine nädalavahetustel ning langeb töönädala sees, siis pealinnas Londonis on see pidevalt kõrge.

«London on tuntud oma rohkete kokaiinitarbijate poolest ja see viitab igapäevasele tarbimisele,» märgiti teadustöös. Samas osutatakse, et mõnuaine tarbimist on ilmselt suurendanud selle hinna langus.

Angerjad peavad narkoreostust taluma 2023. aastani, kuni viiakse lõpuni Tideway tunneli ehitus. Suur äravoolutoru Thamesi jões ennetab reovee jõudmist jõkke.

Thamesi jõgi 2017. 
Thamesi jõgi 2017. Foto: NIKLAS HALLE'N / AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles