Just Film näitab Eesti ja Iirimaa koostöös valminud muinasjutulist animafilmi «Talvelugu»

Just Film
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Talvelugu»
«Talvelugu» Foto: Just Film

On pime ja külm jõuluõhtu 1930ndate New Yorgis. Alex, tüse vanaldane Vene immigrant, on teel koju. Seal ootab teda kamina ees tukkuma jäänud 8-aastane lapselaps, kes rohkemgi kui vanaisa, ootab jõuluvana saabumist. 

Alex paneb tüdrukule ümber oma talvemantli ja hakkab jutustama üht kummituslikku lugu, mis unejutuks on võib-olla liigagi õudne. Lugu viib meid ajas tagasi ilusasse Peterburi 19. sajandi lõpus, kus linna suurimas pangas töötab täiesti tähelepanuta jäänud noormees Akaki. Lootuses leida rohkem sõpru ja tähelepanu otsustab ta säästa raha ning laseb endale õmmelda uhke talvemantli. Tänu uuele mantlile teebki ta elu kiire kannapöörde. Äkitselt on kõik temast ja ta uhkest mantlist huvitatud. Elu näib minevat ülesmäge ja kõik tundub olevat täiuslik. Seda kõike siiski vaid üheks saatuslikuks talveõhtuks.

Film linastub PÖFFi noorte- ja lastefilmide alafestivali Just Film raames. Film on eestikeelne.

Piletid leiad Piletilevist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles