Just Film soovitab “Šokolaadipäev”

Just Film
, Oliver Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Monika on igavust pelgav tüdruk, kelle kohkumuseks otsustavad vanemad kolida vaiksesse ja loodusrikkasse kanti linnast eemale. Nii eemale, et kokkupuude igasuguse tsivilisatsioonieluga muutub sama hästi kui olematuks.

Tasapisi hakkab tüdruk aga toibuma ning leiab, et üht-teist põnevat annab looduseski ette võtta. Kui ta veel kohaliku poisi Dawidiga tutvub, ei osanuks ta uneski ette näha, mis toimuma hakkab. Nimelt leidub Dawidi pööningul antiikne kellakapp, mida on keelatud puutuda. Tüdinud Monika ei lase end keeldudest aga häirida ning mõistagi askeldab kella kallal. Õige pea on tulemused käes ning Dawid hakkab pööningult kummalisi hääli kuulma. Asja uurima minnes avastab ta, et kell on väravaks veidrasse võlumaailma, kus toimetavad hoopis isemoodi tegelased. Üks neist nõuab täiest kõrist karjudes šokolaadi, mistõttu Dawid iga päev seda meeleheitlikult kellauksest sisse loobib, et hirmutav ja tüütu tegelane vait jääks. Sest peamine on, et täiskasvanud teada ei saaks, mis pööningul laste tõttu sündima on hakanud. Võlumaailm ei piirdu aga šokolaadiõgardiga ning nii tuleb kokku puutuda veel nt ajashüppajaga, nõiaga, kummalise kelneriga jpt-ga.

Nende maagiliste sündmuste näol hargneb vaataja ees lahti ilus perefilm, mis räägib armastusest ja igatsusest, nii täiskasvanute kui laste maailmast ning kujutlusvõime rollist selles ja mis lõpuks leiab otsitud tasakaalu tõelise ja fantastilise maailma vahel.

Film linastub PÖFFi noorte- ja lastefilmide alafestivali Just Film raames. Filmil on eestikeelne live-dublaaž.

30.11 seansil on eestikeelsed subtiitrid ning linastuse järel vastavad publiku küsimustele režissöör Jacek Piotr Bławut ja produtsent Ania Bławut-Mazurkiewicz.

Piletid leiad Piletilevist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles