«Täht on sündinud» Oscari-laskemoon valmis, aga Lady Gaga «tagumikulugu» kuldmehikesele kandideerima ei hakka

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Cooper ja Lady Gaga filmis «Täht on sündinud»
Bradley Cooper ja Lady Gaga filmis «Täht on sündinud» Foto: Warner Bros.

Warner Bros. avalikustas, millistele Oscaritele Bradley Cooperi ja Lady Gaga draama «Täht on sündinud» kandideerima hakkab. Muuhulgas avaldati ka lood, mis esitatakse parima filmimuusika kuldmehikestele. 

Filmiga oma režissööridebüüdi teinud Bradley Cooper hakkab väljaande Vulture andmetel kandideerima parima filmilavastaja, parima meespeaosa ja (kaas)stsenaristi, Lady Gaga aga parima naispeaosalise kategoorias. 

Rohketest muusikalistest paladest saadetakse linateosest Oscari-rallile kolm lugu: «Shallow» (autorid Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando ja Andrew Wyatt), «Always Remember Us This Way» (autorid Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey ja Lori McKenna) ning lõpuballaad «I'll Never Love Again» (autorid Lady Gaga, Natalie Hemby, Hillary Lindsey ja Aaron Raitiere). Ametlikult on alates 2008. aastast ühest filmist lubatud nomineerida vaid kahel lool, kuid kandidatuuri võib esitada siiski enamatele.

Suurimad šansid nominatsiooniks on neist ilmselt kuulsaimal, filmi tunnuslool «Shallow».

Niisiis oleks ehk võinud filmiakadeemiale kuulamiseks ja Oscari-nominatsiooni kaalumiseks pakkuda ka filmi rämpshitti, nn tagumikulugu «Why Did You Do That?», mida filmi peaosalisest kantristaar Jackson Maine südamest põlgab, ent mis Lady Gaga kehastatava tõusva poptähe Ally jaoks läbimurdehitiks osutub. Miks tagumikulugu? Sest loo tähelepanuväärseimad lüürilised read küsivad: «Miks sa küll neis teksapükstes nii hea välja näed? Miks sa küll tulid mu lähedale sellise tagumikuga? Miks sa mulle küll nii teed?» Lugu meenutab üsnagi Lady Gaga enda mõningate perioodide hitte, ent filmis esindab pala siiski pigemini teatavat muusikalist tarbekaupa, pealiskaudsust ning sisutust, võrreldes hingestatuma muusikaga, mida peaosalised koos loovad. Ometi saavutas lugu fännide seas suure populaarsuse ning nii mõnedki väljaanded tunnistavad, et lugu pole tegelikult üldsegi mitte üdini halb. 

Kuula Lady Gaga lugu «Why Did You Do That?»:

Koos filmiga välja antud «Täht on sündinud» albumil teevad kaasa mitmed tuntud muusikud ja produtsendid, teiste seas Lukas Nelson, Jason Isbell, Mark Ronson ja Andrew Wyatt (Miike Snow). Kuulata saab albumit Spotify ja Apple Music teenustes. Heliriba teeb eriliseks asjaolu, et muusikapalad vahelduvad dialoogide ning muude stseenidega filmist.

«Täht on sündinud» filmis astuvad üles neljakordne Oscari-nominent Bradley Cooper («Ameerika snaiper», «Ameerika afäär», «Õnneteraapia») ja Oscarile kandideerinud muusikastaar Lady Gaga, kes teeb selles filmis oma esimese peaosa. Cooper teeb selle filmiga oma debüüdi lavastajana.

Traagilise armastusloo uusversioonis (tegu on klassikalise Hollywoodi kuulsuselooga, millest on tehtud eelnevalt juba kolm filmi) mängib Cooper Jackson Maine'i, kantrimuusikastaari, kes on parasjagu allakäigu äärel, kui ta avastab andeka tundmatu muusiku Ally (Gaga). Jack juhib Ally rambivalgusesse ning paneb aluse tema tähelennule. Ally edukast karjäärist hoolimata varjutab nende suhet Jacki jätkuv võitlus oma sisemiste deemonitega.

Apollo Kinodes alates 5. oktoobrist 2018.

 A Star Is Born
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles