«PÄÄSTKE TRIIBU!» Eakas kass otsib kiiresti uut kodu: ta ei tea, mis teda ees ootab...

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Triibu otsib kodu.
Triibu otsib kodu. Foto: Erakogu

Tartus on kodu otsingul isane kass Triibu, kelle omanik oli sunnitud temast loobuma. «Kui uut hoiukodu talle ei leita, pannakse kass magama,» kirjutab Tartu Kassikaitse Facebookis avaldatud postituses.  

Tartu Kassikaitse avaldas oma Facebooki kontol kuulutuse, kus palub abi kodu leidmisel 14-aastasele isasele kassile Triibule

«Meile tuli kiri, et inimene, kes on sattunud väga raskesse olukorda, peab loobuma oma kassist. Kui uut kodu/hoiukodu talle ei leita, pannakse kass magama, sest muud väljapääsu inimesel pole,» seisab Tartu Kassikaitse Facebooki lehel. 

«Palun tulge Triibule appi, Triibu tahab elada! 14-aastasel kallil Triibul on veel nii palju, mida siin ilmas korda saata. Kui kohutav on mõelda, et kassike peab andma oma elu ainuüksi sellepärast, et pole ühtegi pisikest nurgakest, kus ta saaks rahulikult oma elupäevade lõpuni oma kassiasju ajada.»

Triibu.
Triibu. Foto: Erakogu

«Triibu ei tea, mis teda ees ootab... Rahulikult pikutab ta oma pesas, teadmata, et need on ta viimased päevad. Ta näeb toredat und ning rahulolevalt väristab vurre ning oma pisikesi käpakesi. Ta ei tea, et varsti pannakse ta puuri ning temalt võetakse ära see kõige väärtuslikum – tema elu. Me oleme surutud põlvili, hoiukodud on puupüsti täis ning jõud on otsakorral, kuid me edastame Triibu loo, sest tema ise seda teha ei saa. Palun paku Triibule kodu/hoiukodu ning päästame ta elu. Tal on õigus oma elule!»

Huvilised saavad hoiukodu ankeedi täita SIIN. Võib ka helistada numbrile 5302 4599.

Tartu Kassikaitse esindaja Merle Aruoja ütleb Elu24-le, et Triibu pole harjunud lastega ega sobi seetõttu lastega perre. Soovitavalt ei tohiks uues kodus olla ka koera. «Tema eelmises kodus küll oli koer, aga ta ei saanud koeraga läbi. Eelistaksime, et uues kodus poleks koera.»

Aruoja räägib, et hea oleks kassile leida pikemaajaline hoiukodu, soovitavalt Tartu piirkonda. «Siin on meil partnerid kliinikute seas, kellelt vajadusel abi saab. Triibu käis hiljuti arsti juures kontrollis ning tema tervis on korras,» ütleb Aruoja.

«Päästke Triibu!» öeldakse Tartu Kassikaitse postituse kommentaarides. Üks kommenteerija pakub koguni välja koha, kus kassiga koos elada saaks. «Pakun välja vaba korteri Jõgevamaal, kuhu hooldaja võib Triibuga tasuta kolida. Maksta vaid kommunaalid, suvel vähe,» kirjutab ta.

Kes ei saa kassile küll ise kodu pakkuda, kuid sooviks Triibut ning teisi abivajavaid kasse toetada, saab teha annetuse Tartu Kassikaitsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles