Videoretk minevikku: kas mäletad kõiki Lady Gaga hulle imagomuutusi läbi 10 aasta?

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Gaga
Lady Gaga Foto: Fred Thornhill / The Canadian Press / PA Images / Scanpix

Äsja kinodesse jõudnud ning suure hooga kohe Eesti kinoedetabeli teisele kohale maandunud romantiline muusikafilm «Täht on sündinud» jutustab ühe peategelase, noore laulukirjutaja ning artisti Ally tähelennu loo. Huvitaval kombel on sarnase kuulsuseralli läbi teinud ka teda kehastav Lady Gaga ise. 

Kas mäletad veel, missugusena Stefani Germanotta (Lady Gaga kodanikunimi) omal ajal püünele tõusis ning milliste pööraste kostüümide ning šokeerivate imagomuutustega pidevalt üllatas? Tänaseks päevaks oluliselt tuure maha võtnud ning üpriski «normaalseks» hakanud lauljatar ning laulukirjutaja ei suuda ilmselt tagantjärele isegi uskuda, mis hullusi on tehtud. 

Meenuta Lady Gaga arengut läbi aastate: 

Albumil teevad kaasa mitmed tuntud muusikud ja produtsendid, teiste seas Lukas Nelson, Jason Isbell, Mark Ronson ja Andrew Wyatt (Miike Snow). Kuulata saab albumit Spotify ja Apple Music teenustes. Heliriba teeb eriliseks asjaolu, et muusikapalad vahelduvad dialoogide ning muude stseenidega filmist.

Kogu heliriba kahtlemata võimsaimaks looks «Shallow», mida esitatakse filmi kõige olulisemas stseenis. Kõigi oletuste kohaselt kandideerib pala ka Oscarile.

«Täht on sündinud» filmis astuvad üles neljakordne Oscari-nominent Bradley Cooper («Ameerika snaiper», «Ameerika afäär», «Õnneteraapia») ja Oscarile kandideerinud muusikastaar Lady Gaga, kes teeb selles filmis oma esimese peaosa. Cooper teeb selle filmiga oma debüüdi lavastajana.

Traagilise armastusloo uusversioonis (tegu on klassikalise Hollywoodi kuulsuselooga, millest on tehtud eelnevalt juba kolm filmi) mängib Cooper Jackson Maine'i, kantrimuusikastaari, kes on parasjagu allakäigu äärel, kui ta avastab andeka tundmatu muusiku Ally (Gaga). Jack juhib Ally rambivalgusesse ning paneb aluse tema tähelennule. Ally edukast karjäärist hoolimata varjutab nende suhet Jacki jätkuv võitlus oma sisemiste deemonitega.

Apollo Kinodes alates 5. oktoobrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles