Uued filmid sel nädalal: sortsid, vürstid, lastekirjaniku traagiline noorus ning Vene surmaingli kättemaks

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Black filmi «Müstilise kellaga maja» esilinastusel
Jack Black filmi «Müstilise kellaga maja» esilinastusel Foto: PMA/SIPA / PMA/SIPA

Algav kinonädal toob Apollo Kinodesse hulgaliselt väärt vaatamist, sealhulgas maalilise Eesti loodusfilmi «Tuulte tahutud maa» ning Peeter Volkonski eluloofilmi «Viimane vürst». Värskeid filme jagub ka napaka USA huumori lembesele publikule ning fantaasiaseikluste fännidele, eriti aga tõsieluliste draamafilmide austajatele. 

Joosep Matjuse eepiline loodusfilm «Tuulte tahutud maa» teeb kummarduse Eesti loodusele.

«Tuulte tahutud maa» on film Eestimaa metsikust ja ürgsest loodusest, kus vaataja ees avanevad meie kodumaa eriilmelised maastikud koos metsloomade ja tuhandete läbirändavate lindudega. Film valmis EV100 programmi rahastusel ning võitis äsja Matsalu loodusfilmide festivalil parima operaatoritöö preemia (operaatoriteks olid režissöör Joosep Matjus ise, aga ka produtsendid Atte ning Jan Henriksson).

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Aristokraatia ja olme vahel: «Viimane vürst» heidab pilgu Peeter Volkonski skandaalsesse ellu

«Viimane vürst» on dokumentaalfilm auväärse sugupuuga lauljast, näitlejast, lavastajast ja tõlkijast vürst Peeter Volkonskist, mis heidab pilgu andeka ja värvika kultuuritegelase argipäeva ning uurib, kuidas õnnestub leida tasakaalu olme ja aristokraatia vahel.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

«Astrid Lindgreni rääkimata lugu» toob ekraanile kirjaniku noorusaja traagika ja keelatud armusuhte

Rootslased võtsid viimaks ette maailmakuulsa lastekirjaniku eluloo filmiks talletada, jälgides linateoses «Astrid Lindgreni rääkimata lugu» mitte niivõrd seda, mismoodi sündisid tema raamatute kuulsad tegelased, vaid milline lapsepõlv ja elusündmused selle piiritu kujutlusvõimega geniaalse kirjaniku kujunemist mõjutasid. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

«Müstilise kellaga maja» viib vaataja natuke jubedale retkele sortside ja vaimude maailma

Maagiline seiklusfilm «Müstilise kellaga maja» (The House with a Clock in its Walls) jutustab 10-aastasest Lewisest (Owen Vaccaro, «Papside lahing» 1 ja 2), kes läheb elama oma onu vanasse krääksuvasse majja, millel on salapärane tiksuv süda. Lewis äratab kogemata surnud elule ning leiab end sortside ja nõidade maailmast. Peaosades on Jack Black («Jumanji: Tere tulemast džunglisse») ja kahekordne Oscari-võitja Cate Blanchett. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

«Armutu» ekraniseerib kurikuulsa Vene «surmaingli» Vitali Kalojevi kättemaksuloo

Tõsielusündmustel põhineva pingelise draama «Armutu» (Непрощенный) peategelane on ehitusinsener Vitali Kolojev (Dmitri Nagiev), keda tabab elu rängim kaotus – ta naine ja lapsed hukkuvad Saksamaa kohal reisilennuki ja veolennuki kokkupõrkes. Lähedaste surm ei anna Vitalile rahu. Ta peab õnnetuse põhisüüdlaseks hooletut lennudispetšerit. Vitali ihkab kättemaksu ning otsustab otsida üles mehe, kes võttis talt kõik, mille nimel ta elas. Filmi peaosas näeme Venemaa tuntud šõumeest, saatejuhti ja näitlejat Dmitri Nagievit, kelle jaoks osutus roll pika näitlejakarjääri suurimaks väljakutseks.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Üdini ameerikalik komöödia «Õhtukool» kubiseb totrast huumorist

Armastatud koomiku Kevin Harti produtseeritud komöödia «Õhtukool» (Night School) räägib edevast müügimehest Teddy Walkerist (Kevin Hart), kes jääb ilma oma tööst ja on sunnitud edasise karjääri huvides minema tagasi keskkooli, mis kunagi pooleli jäi. Totrast huumorist kubisevas üdini ameerikalikus komöödias satuvad tule alla nii Teddy lõputunnistus kui ka armuelu – kuidas nupumees küll plindrist välja vingerdab?

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Pingeline «Papillon» haarab kaasa jubedalt vanglasaarelt põgenemise seiklusele

1973. aasta filmi «Papillon» uusversiooni peaosades teevad silmapaistvad rollid Charlie Hunnam ja Rami Malek. Viimane asub õige pea kinolinal kehastama Freddie Mercury't. 
Ängistavas ja piinarikkas loos püüab Pariisi allilma poolt mõrva eest süüdi lavastatud noormees Henri «Papillon» Charrière (Charlie Hunnam) meeleheitlikult põgeneda Saatanasaarelt, kuhu teda on karistust kandma saadetud. Tema liitlaseks vabadusse murdmise teel saab samuti vangi sattunud kummalisevõitu salakaubavedaja Louis Dega (Rami Malek). Film põhineb rahvusvahelisel bestselleril.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.



Pisarateni liigutav! «Elu ise» paneb inimsuhetele vaatama hoopis õrnema pilguga

Mainekal Heartlandi filmifestivalil tõeliselt liigutava filmi auhinna võitnud ning Toronto filmifestivalil publiku preemiale nomineeritud «Elu ise» (Life Itself) on üks viimase aja sügavamaid ja inimlikumaid filme, mis puudutab sügavuti iga romantikuhingega vaatajat. 

Armastajapaari (Oscar Isaac ja Olivia Wilde) elu juhatab meid läbi mitme põlvkonna armastuslugude, ületades aastakümneid ja mandreid, liikudes New Yorgi tänavailt Hispaania maapiirkonda, kus kõik on seotud ühe sündmuse kaudu.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles