Head isu!? Politsei otsib maasikatesse nõelu peitnud kurjategijaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia politsei on koostöös Queenslandi omavalitsusega välja pannud 100 000 dollari suuruse vaevatasu inimesele, kes annab vihje maasikatesse nõelu peitnud kurjategija tabamiseks. 

Queenslandi politsei on teinud ametliku avalduse kutsumaks inimesi üles ettevaatlikkusele poest ostetud maasikate söömisel. Arvatavasti on kuriteo ohvriks sattunud kuus suurimat maasikaid müüvat firmat. 

Firmad Berry Obsession, Berry Licious ja Donnybrook Berries on enda kauba juba müügilt eemaldanud. Nüüd on selgunud, et pärast probleemi esmast avalikuks tulemist on kuriteost inspiratsiooni saanud teinegi kurjategija, kes samal viisil rikkunud Love Berry, Delightful Strawberries ja Oasise toodangu. 

Kohalik politsei on välja pannud 100 000 dollari suuruse vaevatasu vihjele, mis viib kurjategija tabamiseni. 

Queenslandi valitsuse eeskõneleja Annastacia Palaszcuk arvab, et kuriteo tagamaaks on kellegi soov konkurente jalust lüüa: «Keegi üritab kohalikku maasikatööstust saboteerida. Seda tehes panevad nad suurde riski laste, beebide ja perekondade elud.»

Juhtum pälvis politsei ja avalikkuse tähelepanu pärast seda kui Facebooki kasutaja Joshua Gane jagas oma sotsiaalmeedias postitust, kus hoiatas ka teisi maasikatest leitud nõelte eest. Väidetavalt sai tõsise tervisekahjustuse tema 21-aastane sõber, kes pöördus tõsise kõhuvalu tõttu haiglasse ning läbivaatlusel selgus, et selle põjustajaks oli alla neelatud nõel. 

Queensland on Austraalia suurim maasika tootmispiirkond ning selle äri hinnanguline väärtus on 130 miljonit Austraalia dollarit aastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles