Beebilõust soojendab Cypress Hilli juhtfiguuri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Elbing ehk Beebilõust
Andrus Elbing ehk Beebilõust Foto: Annika Erg

13. novembril Rock Cafes toimuva Cypress Hilli juhtfiguuri B-Reali ja USA hiphop muusika supergrupi Psycho Realmi soojendavad Beebilõust ja 7NS2.

 

Beebilõust, kodanikunimega Andrus Elbing on üks omanäolisemaid hiphop-tegelasi, kes ilmutas hiljuti Legendaarne Records plaadifirma alt debüütalbumi «32 kuupi». Plaat koosneb meenutustest ja mõtetest, mis pärit ajast, mil artistil tuli aega veeta erinevates kinnipidamisasutustes, sest juba 15-aastaselt saadeti ta Tallinna Psühhoneuroloogia haiglasse, kuna kohalik Saaremaa julgeolekuteenistus pidas noort Elbingut ühiskonnale ohtlikuks ja kahjulikuks nähtuseks.

Just seal tegi ta esimesed sammud hiphop-maailma. Beebilõusta luulet on avaldatud nii Eestis kui Soomes. Tänu tunnustatud arhitektile Vilen Künnapuule ilmus 2006. aastal Beebilõusta luulekogu «Siin Beebilõust, tere!» ja 2009. aastal kogumik «Resotsialiseerumine». Samal aastal vändati «Eesti Lood» sarja tarbeks Beebilõustast ka portreefilm.

7NS2 on üks tuntumaid Eesti venekeelseid hiphop gruppe, kelle esikalbum «paproboval papalsja» ilmus suvel. 7NS2 koosneb kahes eri rühmituse räpparitest: 7N on grupi Semja Napasov liider ja räppar S2 ehk Robby Bambaata kuulub gruppi South Dwa.

Kusjuures viimase näol on tegemist eesti soost noormehega, kes valdab täiesti perfektselt nii eesti kui vene keelt. Samuti kuulub bändi veel Nelegal South Dwa-st. Nende muusika on raskekaaluline hiphop, kuhu lisatud peotäis modernsemat bassisoundi.

Piletid pühapäeval, 13. novembril toimuvale kontserdile hinnaga alates 20 € on müügil Piletilevis ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti ja uste avanedes Rock Cafes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles