Pärimusmuusika-aasta Viljandis algab noorte virtuoosidega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalmar Vabarna (vasakul) juhatab koos oma troiga sisse Viljandi Pärimusmuusika-aasta.
Jalmar Vabarna (vasakul) juhatab koos oma troiga sisse Viljandi Pärimusmuusika-aasta. Foto: Erakogu

Pärimusmuusika Aida 2009. aasta õnnistavad 4. jaanuaril sisse Trio Jambergi nime alla koondunud noored pillivirtuoosid.

Eesti Pärimusmuusika Keskuse avalike suhete juhi Katre Ratassepa teatel moodustavad Trio Jambergi kitarrist Jalmar Vabarna, viiuldaja Johanna-Adele Jüssi Eestist ja kontrabassimängija Nicolaj Wamberg Taanist.

Kolm noort muusikut kohtusid kevadel Rootsis Göteborgis, Põhjamaade muusikakõrgkoolide iga-aastasel konverentsil Nordtrad. Üksteise muusikast vaimustusse sattudes - Nicolaj uskumatud viisid kontrabassil, Johanna hoogsad tantsupoognad viiulil ja Jalmari kitarrisoolod - ei jätnud küsimust vajaduses veelkord kohtuda.


„Viiul, kitarr ja kontrabass, traditsioonilised ja reisidelt korjatud viisid segamini ise kirjutatud lugudega moodustavad ühtse sooja energia, mida õdusas talveõhtus just paras nautida," kinnitas Trio Jambergi nimel Jalmar Vabarna.

Improvisatsiooniline kontsert Pärimusmuusika Aida väikses saalis Viljandis algab pühapäeval, 4. jaanuaril kell 17. Pilet maksab nii eelmüügist kui kohapeal 50 krooni.

Esimese kontserdi annab Trio Jamberg 2. jaanuaril Värskas, värske koosluse kolmas kontsert saab toimuma 5. jaanuaril Tallinnas Vanalinna muusikamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles