Äkki keegi ei märka? 13 häbiväärset apsakat, millele Marveli filmide tegijad läbi sõrmede vaatasid

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scarlett Johansson, Jeremy Renner ja Chris Evans "The Avegers" võttel.
Scarlett Johansson, Jeremy Renner ja Chris Evans "The Avegers" võttel. Foto: Jackson Lee / Starmax / EMPICS Entertainment / Scanpix

Marveli filmid on viimasel ajal kinomaailmas teema number üks ning keegi ei vaidle, et tegemist on ülivingete filmidega – varsti tuleb kinno Sony Marveli-filmide seeria lipulaev «Venom» ning «Mustale pantrile» ennustatakse ajaloo esimest populaarse filmi Oscarit. Tegijal aga juhtub nii mõndagi ning ega's vigadest pääse ka maailma tipptegijad. 

1. «Must panter» oli otsast lõpuni üks ütlemata kaunis teos, ent heliosakonnas pidi küll praktikant tööl olema, kui peategelase vaikusesussidele kõmisev sammuefekt heliribale keevitati. Niisugune reetlik tatsumine võib ju ometi surmaga lõppeda!

2. Samas filmis võib näha, kuidas Ulysses Klaue peahaav omavoliliselt täiesti kontrollimatult veritseb.

3. Filmi lõpus aga toimub Killmongeri ja Shuri võitlusstseenis seletamatu nihkumine. Sellises olukorras võivad millimeetrid elu maksta, arvestades, et lõppmäng leiab aset katuse serval.

4. «Doctor Strange» võis ju olla igati peen ja kirurgilise täpsusega läbimõeldud megateos, ent montaažis suudeti siiski panna Benedict Cumberbatch n-ö protokolli rikkuma: filmis end operatsiooniks ette valmistav Doctor Strange peseb veidral komberl kõigepealt käed ning alles siis asetab maski näole, mis on oi-oi-kui-vale tegevuste järjekord. Veelgi hullem: kummikindad tõmbab ta kätte alles pärast kämmalde varrukatest läbi libistamist, mis bakterite maailmas tähendab massilist lõbusõitu lõpp-peatusega patsiendi siseorganite vahel. Filmielamust see õnneks ei sega, kuid tunneme kaasa tohtritele, kes seda stseeni vaadates kinos piinlema pidid.

5. «Galaktika valvurid 2» üks tagasivaatestseen leiab aset 1980ndate Missouris, kuid taamal paistab nelja torniga tuumajaam, mida seal kuidagi olla ei saanud. Õnneks märgati seda probleemi vaid Missouris.

6. Sama stseeni jätkuks jooksevad kaks tegelast (võlu?)metsas ning maagilisel kombel muutuvad (võiu kuluvad?) naistegelase saapad mäest alla joostes lõpuks kingadeks.

7. «Thor: Ragnarok» filmis murduvad puud ja langevad vaenlased lausa enne kangelase hoopi! 

8. Seletamatu objekti ilmumine Valkyrie kätte, kui ta võitlust pealt vaadates juua rüüpab, pole ilmselt mitte supervõime, vaid montaažimeeskonna fopaa.

9. Kui Thoril tekib ootamatu logistiline probleem ning ette tuleb võtta metroosõit, siis õnnestub tal täiesti vale rongi ja vaid paari peatusega ikkagi soovitud peatusesse kohale jõuda.

10. «Ämblikmehes» võib näha tuleviku-õlut ehk külalisetteaste teeb moodne Coorsi kesvamärjuke.

11. «Avengersi» Must Lesk on sedavõrd võimas tegelane, et puhtalt tema imeliste punaste kiharate puudutus ühe pahalase auti virutab. Või oli tegemist siiski võitluskoreograafilise apsakaga? Pigem see viimane.

12. «Sipelgamees» püüab kõigest väest anda filmis nähtud sündmustele võimalikult teadusliku kõlaga selgitused, ent paraku mõttetult, kuna kõik jääb vaatamata parimatele püüdlustele siiski ebaloogiliseks. Näiteks asjaolu, et suurust muutvate objektide mass peaks jääma samaks, olgu selleks objektiks siis mehesuurune või sipelgasuurune Sipelgamees. Ärge parem üritagegi aru saada, pea võib plahvatada!

13. Me kõik teame, et heli liigub aeglasemalt kui valgus, kuid Marveli filmides on asjalood ikka puha sassis ning näiteid on rohkem kui kokku jõuaks lugeda: alates sellest, kui heli saabub enne plahvatust kuni helini kosmoses. 

Kas anname andeks? Anname ikka, pole hullu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles