«Võsareporter» ajas metsavaraste jälgi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Seekordne Kanal 2 saade «Võsareporter» rääkis loo kadunud palkidest.

Proua Tiiul on Kiili vallas kinnistu, millest läheb läbi kõrgepingeliin. Sellele oli vaja teha hooldustöid ja alt puud maha võtta. Tööde teostamiseks võitis hanke OÜ Metsaklubi. Märtsiks oli tööd tehtud ja puud minema viidud.

Tiiul oli seal palke, paberipuud ja küttepuud. Kuna tal on ahjuküttega maja, siis küttepuid ta ei soovinudki müüa. Kadunud olid aga kõik. Pool aastat hiljem pole proual puid ega raha. Tiiu andmetel tegeles vahetult sealsete töödega keegi Viljo Grin.

OÜ Metsaklubi esindaja Andrus Paas oli lahkesti nõus kaamera ees intervjuu andma. Paas kinnitas, et Viljo Grini pole tema palganud ja on mehega kohtunud vaid korra.

«Meie lõikasime seal jah ja ta oli saemeeste tuttav või olid koos pundis. Meie ei lubanud proualt puid ära osta. Kui kõik olid maha lõigatud, toodi puud kruusatee serva. Kui ma mingi aeg sealt läbi sõitsin, avastasin, et puud on kadunud - kaasa arvatud minu omad, mille ma ühe teise kodaniku käest välja ostsin,» seletas Paas.

Võsa helistas seejärel väidetavale metsavargale, kuid too pani saatejuhi nime kuuldes kohe toru ära.

«Elu Eestis on ikka selline, et inimesed usuvad lahkeid sõnu rohkem kui kirja pandud tekste. Nii juhtus ka selle looga - suusõnaliselt telefoni teel edasi öeldud informatsiooni põhjal arvasid kõik osapooled, et nemad otsivad taga Viljo Grini nimelist meesterahvast. Sellist inimest Eestis tegelikult ei elagi. Suure tõenäosusega on tegemist hoopis Veljo Krimmiga, kelle kohta leiab internetifoorumites kõvasti materjale, milles kirjeldatakse pettuseid, mida ta olevat toime pannud,» kommenteeris Võsa.

Vaata saadet allpool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles