Prantsusmaa teemapark palkas varesed prügi korjama

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vares. Pilt on illustratiivne.
Vares. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal on treenitud kuus varest, kes on treenitud korjama üles prügi ning nad asuvad tööle Puy du Fou ajaloolisse teemaparki.

Linde innustatakse korjama ja prügikasti viima erinevas suuruses prahti, mille õigesse kohta toomisel premeeritakse neid toiduga.

«Eesmärk pole mitte lihtsalt koristamine, sest külastajad on üldiselt ettevaatlikud ja hoiavad puhtust, kuid soovime näidata, et loodus ise saab meid õpetada keskkonnast hoolt kandma,» sõnas teemapargi president Nicolas de Villers. 

De Villers lisas, et vareslased on selliseks tööks väga sobivad, sest nad on väga inteligentsed: «Neile meeldib inimestega suhelda ja püstitada sõprussuhe, läbi vastastikkuse kasu.»

See, et need osavad linnud on targad, pole kuigi suur üllatus. Näiteks ehitasid Cambridge'i Ülikooli teadlased müügiatomaadi, mille abil demonstreeriti nende lindude võimeid probleemide lahendamisel. See automaat vajas maiustuse väljutamiseks teatud suuruses paberist žetooni. Eksperimenti jälginud teadlased täheldasid, et varesed suutsid jätta meelde, paberi õige suuruse ja rebisid suuremaid tükke väiksemateks, et need masinasse mahuksid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles