«Võsareporter» uuris, kuhu kadus taluniku 7000 eurot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Esmaspäevases saates «Võsareporter» ajas Peeter Võsa kadunud raha jälgi.

Männiku talu peremees Jaan Kaalma leidis kuulutuse, et firma Nisu Trading OÜ ostab lahkesti teravilja kokku. Helistas, leppis viljamüügi kokku, tasuda lubati samal päeval ja sularahas. Sõitsidki autod õuele ja aumehena täitis Jaan omapoolse osa suusõnalisest kokkuleppest ja vili viidi minema. Raha jäi aga millegipärast saamata. Talunik pöördus ka politseisse, kuid seal öeldi, et muretseda pole vaja, küll firma ära maksab.

Vilja oli natuke alla 50 tonni ehk umbes 7000 euro väärtuses. Saamata raha tõttu jäi tegemata sügiskülv, mis seab ohtu ka järgmiste aastate rahavoo.

Võsa võttis Jaani kaasa ning asus oletatava petturfirma asukohta välja selgitama.

Korterist, kuhu firma registreeritud on, astus välja väidetava juhatuse esimehe vend. Too juhatas Võsareporteri venna Alar Joanurme juurde, kes ei teadnud firmast suurt midagi - keegi olla lihtsalt tahtnud teda juhatuse esimeheks ja ta olevat kuskile allkirjad andnud. Ta tunnistas, et sai selle eest natuke raha. Alari jaoks oli uudis, et tema on nüüd vastutav kadunud 7000 euro eest.

Paar päeva hiljem helises toimetuses telefon ja keegi Vassili Zagurski oli justkui pahane, et Võsareporter asja uurima asus. Üllatusena selgus, et asjalooga on seotud veel üks firma - OÜ Openshop, mis registri andmetel tegeleb postimüügiga.

Vassili väitis, et vilja ostis Nisu Tradingu asemel hoopis firma Openshop ja tegelikult on asi väga klaar ja selge - lihtsalt talumees tahtvat raha mustalt ja enne kokkulepitud aega kätte saada. Seda väitis Zagurski, kes on kohturegistri andmetel juba seitse korda kohtulikult karistatud ja ka kinni istunud.

Zagurski selgitas, et Männiku talu peremees müüski oma vilja Openshopile, mitte Nisu Tradingule. Ta teatas, et keegi pole plaaninud raha maksmata jätta ja nüüd on neile suurt häbi toodud.

Ärimehel oli piisavalt jultumust, et süüdistada taluperemeest selle eest, et too oma raha ja vilja jälgi ajas, Openshopi maine rikkumises ning nõuda veel hinnaalandust. Zagurski ei nõustunud enam intervjuusid andma ja teatas, et raha kätte saamiseks tuleb pöörduda kohtu poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles