Inimröövide ekspert langes ise inimröövi ohvriks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimröövid on Mehhikos sagedased.
Inimröövid on Mehhikos sagedased. Foto: Reuters / Scanpix

Ladina-Ameerika riikides inimröövide ohvriks langenud inimeste vabastamise nimel töötav ameeriklasest julgeolekukonsultant langes ise Mehhikos inimröövi ohvriks.

Kohaliku politsei sõnul röövisid relvastatud isikud mehe eelmisel kolmapäeval Mehhiko põhjaosas Saltillos, kus ta viis läbi julgeolekuteemalist seminari, mis käsitles ka inimröövidevastast võitlust, kirjutas New York Times.

55-aastase Felix Batista kadumist uurivad Föderaalse Julgeolekubüroo (FBI) uurijad, Mehhiko võimud ja julgeolekuettevõtte ASI Globali töötajad, kes on ühtlasi ka Batista töökaaslased.

«Me kogume siiani infot selle kohta, mis juhtus,» ütles Houstonis asuva ASI Global emafirma juhataja Charlie LeBlanc, kes kinnitas, et Batista rööviti, kuid ta ei soovinud täpsustada, kas tema eest on nõutud juba ka lunaraha.

ASI Global nõustab oma kliente ööpäev läbi ja paljud firma kliendid on rikkad eraisikud, kes kardavad oma julgeoleku pärast.

Coahuila osariik, kus Batista rööviti, on tuntud narkokartellide lahingutanner, sest läbi selle kulgeb tulus narkotransiit Ühendriikidesse.

Hoolimata poliitikute ja julgeolekuametnike abinõudest kasvava vägivallaga võitlemiseks, pole need olnud edukad, sest sel aastal on Mehhiko narkokuritegevuses hukkunud tuhandeid inimesi. Enamik kuritegusid jääb aga lahendamata politsei ja ametnike korrumpeerituse tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles