Luik oleks võinud jääda kahe hirve vahele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luik oleks võinud jääda kahe hirve vahele
Luik oleks võinud jääda kahe hirve vahele Foto: SCANPIX

Suurbritannias Richmondis Bushy parkis nägid külastajad, kuidas hirv endast märgatavalt väiksema vastase luige näol valis.

Pealtnäinute kinnitusel ujus luik rahulikult jõel, kui järsku ilmusid jõe äärde kaks isast hirve, kes olid valmis sarved kokku panema, ent luik jäi nende vahele edastab Daily Mail.

Luik pääses siiski põgenema ning natuke pärast seda panid kaks isast täie jõuga sarved kokku.

Need stseenid tabas 55-aastane fotograaf Robert Piper.

«Juhtumite ajal oli pargi selles osas palju tegevust. Perekonnad olid jõe äärde piknikule tulnud. Kaks hirve asusid üks ühel ja teine teisel pool jõge ning olid rünnakuks valmis. Hirved saatsid teineteise poole ähvardushüüdeid. Jõel olnud luik aga ei lasknud end kõrval toimuvast häirida,» meenutas fotograaf.

Ta lisas, et luigel oli õnne, et lind kahe tigeda isashirvede sarvede vahele ei jäänud.

«Paremal kaldal olnud agressiivsem isane jooksis vette just siis, kui luik ta ees oli. Vastaskaldal olnud teine isane vastas samaga, kuid luigel õnnestus siiski pääseda. Hirved panid siis sarved kokku,» jätkas fotograaf.

Piperi arvates võis luik üsna ehmunud olla ning selle tõttu väldib jõe teatud osa. Pärast intsidenti tulid hirved veest välja ja lahkusid.

23. septembril jäi üks naine emaste pärast võitlust pidavaid isashirvi vaatama ja need hakkasid teda taga ajama.

«Ühel hirvel õnnestus naiseni jõuda ning ta maha lükata. Kui naine jalule sai, ründas loom teist korda. Naisel õnnestus siis ühe puu taha end peita, kuid lahkuda ei saanud, kuna hirv valvas,» jätkas fotograaf.

Piperi kinnitusel lõppes asi sellega, et naisel õnnestus käis viibutades ja karjudes loom eemale peletada.

Samas pargis said hirvede tõttu kannatada ka üks tüdruk ja mees, kes vajasid haiglaravi.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles