«Ärapanija»: Eesti rahvas, aeg on Gräzinile appi minna!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärapanija
Ärapanija Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 huumorisaates «Ärapanija» lahendasid Mart Juur ja Peeter Oja suurt rahaprobleemi.

Ameeriklastel on Lady Gaga ja Madonna, kelle sissetulekuid uuritakse ja meeletult kadestatakse. Eesti elab oma väikeses maailmas, meil on popstaaride asemel riigikogu liikmed, kelle sissetulekuid vaadates meie süda kadedusest murdub.

2012. aasta jaanuaris tõuseb parlamendiliikme kuupalk praeguselt 3134 eurolt 3380 eurole ja lisaks palkadele on suure tähelepanu all saadikute kuluhüvitised. Uuel aastal tõuseb eluaseme kompensatsiooni ja kuluhüvitiste summa kokku 1700 euroni kuus ja seda loomulikult lisaks põhipalgale.

«Kuluhüvitised peaksid olema suuremad ja palk peaks olema kolm korda väiksem. See oleks ideaal. Ma olen riigikogus asja pärast. Siis tõepoolest ma saan aru, et siin lõpevad mu teadmised otsa. Eesti hakkab otsustama kahe miljardi euro saatust. Ma pean selle teema läbi analüüsima. Ma teen seda ihuüksi, sest minu kuluhüvitised ei võimalda mul palgata mitte ühtegi uurimistööd, mitte ühtegi teadlast ega nõunikku. Olen siin üksi,» seletas riigikogu liige Igor Gräzin «Reporterile».

Mart Juur nentis, antud teemadering on kurb ja valus: «Näha sellist appikarjet Toompealt, et vaja on otsustada kahe miljardi euro saatus, aga mõistust ei jätku... Siin peaks kõik hea tahtega Eesti inimesed kõrvale panema erakondliku viha, vaenu poliitikute ja täissöönud paksude vastu, kes meid valitsevad, ja enda käest küsima - kas poleks aeg appi minna Igor Gräzinile? Ilma igasuguse palga ja hüvelootuseta. Me ei saa iga asja eest nõuda tasu.»

Peeter Ojal oli aga lahendus varrukast võtta: «Milleks on vaja nii pikalt seletada? Kaks miljardit on vaja jaotada, mõistust napib... Andke mulle, ma teen selle töö tasuta ära! Ma jagan selle kaks miljardit hetkega, ilma igasuguse kuluhüvitiseta. Ma jagan selle kohe, te ei näe kunagi seda raha ja see probleem kaob hetkega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles