VIDEO: «rividrill» mereväes, kas seal on ikka kõik korras?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel pandi Youtube üles video, kus toimub «rividrill» mereväes.
Kevadel pandi Youtube üles video, kus toimub «rividrill» mereväes. Foto: youtube.com

Kevadel pandi Youtube'i üles video, kus toimub «rividrill» mereväes. Aprilli lõpus kirjutas mereväest lahkunud Georg Kirsberg oma lahkumisankeedis, et seal lokkab onupojapoliitika, alkoholism, inimeste ahistamine ja mõnitamine. 

«Sõjaväepolitseid ja kapot huvitab ennekõike korruptsioon, aga see, mida mina kirjeldan, on üldine suhtumine ja juhtimispoliitika,»  rääkis Georg Kirsberg Postimehele. «Vahepeal midagi paremaks läinud ei ole. See asi mätsitakse kinni ja läheb samamoodi edasi.»

Väljavõtted Kirsbergi lahkumisankeedist:

/ .. /

Lähtuvalt sellest on merevägi muutunud ebakonkreetsete ja mõttetult tõmblevate jobudest ülemuste paradiisiks, kus ülemuse ainuke funktsioon on ilusa kuldse auastme kandmine.

/ .. /

Omaette probleemiks tuleb pidada ka alkoholismi, mis mereväe puhul on küll pigem vooruseks, andes karjääri lennule tunduvalt rohkem juurde, kui üldfüüsilise testi sooritamine. Kui isandad vastutusele võtta tööajal joomise, lakkumise ja laaberdamise eest, võiks kogu juhtkonna päevapealt lahti lasta. Kummaline on see, et seda on tehtud usinasti ka ametiruumides.

Seejärel toob teksti kirjutanud endine mereväelane välja mereväe ohvitserid nimepidi. Üht ohvitseri süüdistab ta purjus peaga laeva põrandale roojamises. Seejärel pidanud ajateenija rooja ära koristama. Teine ohvitser pidavat alatasa naisalluvalt seksi lunima.

/ .. /

Kaitseväe juhataja sõnul on kirjas sisalduv laim ning kaalutakse ka võimalust Kirsberg kohtu alla anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles