Võrdle dokumente: «Kodutunne» saatis Sõmeru vallavanemale fiktiivse arve?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davidi kodu ehitamise arve
Davidi kodu ehitamise arve Foto: Sõmeru vald

Saate «Kodutunne» produtsent Kristi Nilov saatis Sõmeru vallavanemale Peep Vassiljevile arve asjade eest, mis olid annetatud firmade poolt Davidi korteri väljaehitamiseks.

Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev ütleb, et talle jääb arusaamatuks arve esitamise põhjus, kuna korter ehitati välja annetajate ja firmade toetustest. Maksma pidi vald ehitusfirmale OÜ Restaure(10 924 eurot) remondi ja korteri ostu-müügilepingu (2556 eurot) eest.

«Näiteks ajasin enne saadet puidu välja, mille nad tasuta annetasid, mingisugust raha ja nad ei tahtnud.»

«Kodutunde» produtsent Kristi Nilov pidi kokkuleppe kohaselt jätkama firmadega suhtlemist edasiste annetuste osas. «Kui nad esimest korda filmisid, siis ma mõtlesin, et ei ole mõtet üksteist dubleerida ja andsin kokkulepped ja firmade koordinaadid neile, et nemad siis tegelevad nendega ise edasi.» 

Vassiljev ütles, et kõik tööd viis lõpuni ehitusfirma objektijuht. «Tema tõi osa materjale ja suhtles annetajatega.»

««Kodutunde» saatel on kaasaaitav funktsioon, aga nemad reaalselt seda materjali ise kohale ei toimetanud. Enne saate salvestamist oli meil juttu ainult sellest, kui palju see remont võiks maksma minna,» lisab ta.

«Meil on kõik arved ja tšekid olemas. Sellisel juhul kui nemad sinna midagi ostsid, siis peaks ka neil kõik vajalikud paberid alles olema.»

«Niipalju kui mina olen suhelnud firmadega, siis nemad on ütelnud, et nad on teinud seda kõike heast tahtest ja annetusest ning nemad ei taha mingeid arveid esitada, mida Nilov neilt nõuab, firmad on keeldunud,» ütles Vassiljev.

Kristi Nilovi saadetud arve:

Ehitusmaterjalid, kips, karkass, kruvid, montaaživahud, silikoonid 1036,8
Aknad 909.02
Segud, pahtlid 855,76
Mööbel 1800
Vannituba 991.4
Furnitur 212,41
Boiler 136
Tapeet 30
Valgustid 230
Voodid madratsid 788
Transport 140
El juhtmed, tarvikud 223
Vannitoa tarvikud 27,61
Kokku ilma km-ta 8400.


Arvestamata jäävad «Kodutunde» enda töötunnid! Ühtlasi tegin arve nõnda, et km oleks sees, seega ei teinud 8400+ km vaid 7000+ km!

Nädal pärast 20. aprillil Davidi heaks korraldatud Uhtna ja Sõmeru kooli laste heategevuskontserti ja selle meediasse jõud­mist võttis Sõmeru vallavanema Peep Vassiljeviga ühendust «Kodutunde» saate produtsent Kristi Nilov ning küsis, kas «Kodutunne» võiks ettevõtmises kaasa lüüa, kirjutab Virumaa Teataja.

Vallavanem oli asjaga päri, sest arvas, et saade aitaks leida abi ehitusmaterjalide ja kodutehnika näol ning annetusrahast jääks rohkem alles Davidi taastusravi tarvis.

«Ma ei tulnud uneski selle pea­le, et asi võiks nii inetult lõppeda,» ütles Peep Vassiljev. Nimelt helises pärast seda, kui korter oli 29. augustiks kenasti valmis saanud, pere sisse kolinud, soolaleivapidu peetud ning kõik tulemusega rahul, vallavanema telefon.

«Kristi Nilov helistas ja ütles, et ma nüüd esitan sulle arve ka. Ma olin üllatunud, et mis arve. – «Kodutunde» saate toetamiseks. Vastasin, et mul ei ole mingit alust maksta, meil ei ole mingit kokkulepet,» kirjeldas Vassiljev asja käiku. Mitme päeva pärast tuli vallavanema e-postkasti arve –  8400 eurot.

Ligi tuhat inimest annetasid Davidile kokku 22 211 eurot. Selle eest tasuti 2556 eurot Da­vidi korteri ostu-müügilepingut sõlmides ning ehitusfirmale OÜ Restaure 10 924 eurot remondi eest.
 

Järgneb ...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles