USA tõerühm: 9/11 terrorirünnakute taga oli USA

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11.septembri 2001. aasta terrorirünnak
11.septembri 2001. aasta terrorirünnak Foto: SCANPIX

USAs on juba mõnda aega tegutsenud USA 11. septembri 2001. aasta terrorirünnakute põhjuseid otsinud niinimetatud tõerühmitus.

See rühmitus ja selle pooldajad ei usu USA valituse ametlikku versiooni terrorirünnaku kohta, kirjutab iltasanomat.fi.

«Enne 11. septembri rünnakut elasin üsna tavalist elu ning neelasin alla kõik, mida riik ja valitsus ütlesid. Olen hakanud asju nägema hoopis teisest vaatepunktist,» sõnas sellesse rühmitusse kuuluv 50-aastane puusepp Bryan Black.

Rühmitus 9/11 nimetab end tõeaktivistideks ja sellesse kuulub inimesi igalt elualalt – senaatoritest lavakoomikuteni.

Üks selle rühmituse liikmeid, Ted Walker on juba pikka aega nõudnud uurimist, miks World Trade Centeri (WTC) ehitis number seitse 11. septembril 2001 järsku kokku kukkus.

Kuid seda ei ole uuritud.

«Arvame, et kui suur osa ameeriklasi näeksid sellest videot, hakkaksid ka nemad kahtlema, et tegemist oli jälgede peitmisega,» sõnas Walker.

Bob McIlvaine on üks neist ameeriklastest, kes terrorirünnakus lähedased kaotasid. Ta poeg Bobby hukkus WTC tornide kokkuvarisemisel.

Bobby surnukehalt leiti kummalisi haavu. See pani isa kahtlema USA valitsuse tões. Isa arvates ei oleks selliseid vigastusi saanud ehitise kokkukukkumisel tekkida. See pani teda tõde otsima.

«Veetsin kolm tundi, uurides 9/11 juhtumeid. Tegin seda iga päev. Minu jaoks oli see mõrvauuring, sest minu silmis mu poeg mõrvati,» lausus ameeriklane.

Kanadas Torontos toimub 9/11 rünnakute võimalikke teooriaid käsitlev konverents, kui sündmustest möödub kümme aastat ehk siis 11. septembril 2011.

Ametliku versiooni kohaselt oli 11. septembri 2001. aasta terrorirünnakute taga terrorirühmitus Al-Qaeda.

11. septembri hommikul kaaperdasid 19 terroristi mitu lennukit, millest kahega rünnati New Yorgis asunud World Trade Centeri kaksiktorne.

Terroristide plaani järgi pidid kaks lennukit lendama kaksiktornidesse, üks Pentagoni ning veel üks Valgesse Majja. Teise versiooni järgi Kapitooliumi.

Pentagoni tabanud lennuk tappis 40 inimest.

Neljas lennuk, mis pidi lendama Valgesse Majja, võeti reisijate poolt üle ning terroristide plaan hävitada Valge Maja ebaõnnestus, ehkki lennuk kukkus alla ja pardalolnud hukkusid.

11. septembri terrorirünnakutes hukkus kokku 2996 inimest, kaasa arvatud 19 kaaperdajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles