Lindpriid laulavad Vihulas

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Lindpriid: Inderk Kalda, Toomas Lunge, Jaan sööt.
Ansambel Lindpriid: Inderk Kalda, Toomas Lunge, Jaan sööt. Foto: Lindpriid

Ansambel Lindpriid jõuab kontserdituuriga “Lendab aeg” 24. augustil kell 20 Vihula mõisa.
Lindpriid on Indrek Kalda, kes mängib viiulit, vestab lugusid ning laulab, Jaan Sööt - laulab ja mängib kitarri ka Toomas Lunge - laulab, mängib klaverit ning akordioni.

Ansambel Lindpriid alustasid oma tegevust 1996 ning sel aastal tähistavad nad oma 15ndat tegevusaastat väikese kontserttuuriga “Lendab aeg”, kus esitavad laule läbi aegade.

Esitamisele tulevad muusikapalad II Maailmasõja päevilt, 60ndatest, lõpetades tänapäeval tuntuks saanud lugudega. Kindlasti kõlavad lood “Kuhu küll kõik lilled jäid”, “Lili Marleen”, “Sõduri igatsus” ja paljude teised armsad laulud.

Ansambel Lindpriid kogunes aastate eest, et laulda lugusid mida, eesti sõdurpoisid laulsid keerulistel aegadel II ilmasõja ajal.

Laulikuid sirvides tuli välja, et suurem jagu laule olid ikka samad, sõltumata sellest, kummal pool rindejoont mehed sõdisid. Enamus korduvatest lugudest rääkisid ikka kodust ja kallimast. Sellest tõdeti, et laulud, nii nagu ka inimesed, pole süüdi ajaloo ebaõigluses ja vastuoludes.

Edasi liikusid mõtted ja laulud juba Vietnami või Afganistani sõja aegadesse.

Kuna madinad selles maailmas pole mitte otsa saanud jätkavad ka Lindpriid oma tasasel, kuid kindlal moel oma lugude jutustamist, sest kõige olulisem on see, et igal esitatav laulul oleks ka see “oma lugu” mille üle mõtiskleda.

Rohkem saab Lindpriidest lugeda www.lindpriid.eu .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles