Märt Agu asutas laste tantsukooli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tantsuakadeemia ja endanimelise laste tantsukooli juht Märt Agu.
Tallinna Tantsuakadeemia ja endanimelise laste tantsukooli juht Märt Agu. Foto: Tallinna Tantsuakadeemia

5. septembril alustab Tallinna Tantsuakadeemias koreograafi ja tänavuse noorte tantsupeo üldjuhi Märt Agu eestvedamisel õppetööga lastele mõeldud tantsukool, kuhu on oodatud kõik noored tantsuhuvilised vanuses 4-18 aastat.

Vastuvõtt Märt Agu Tantsukooli tundidesse algab 15. augustil.

Tallinna Tantsuakadeemia asutaja ning õppejõu Märt Agu sõnul annab loodav kolmeaastase õppekavaga tantsukool õpilastele põhiteadmised klassikalistest tantsust kaasaegse- ja rahvatantsuni ning suunab neid leidma endale meelepärast tantsustiil, mida soovi korral hiljem professionaalse tantsuõppe abil tipptasemeni lihvida.

«Ootame nii tantsimisega juba tegelenud noori, kes näevad end tulevikus sel alal edasi õppimas, kui ka lapsi, kel liikumise tuhin sees ning huvi tantsu vastu alles tekkimas,» rääkis Agu.

Erinevalt enamikust klassikalise tantsuharidusega tegelevatest tantsukoolidest, milles on tugevalt tunda konservatiivse vene koolkonna jooni, läheneb loodav tantsukool õppetööle Märt Agu kinnitusel kaasaegsema ja läänelikuma nurga alt. «Põhirõhk on personaalsel õppetööl, liikumisrõõmul ning eneseväljendusel, et õpetada lapsi ja noori oma keha valitsema ja tunnetama ning arendada nende loomingulisi andeid,» sõnas Agu.

Tantsukooli õppetöös on Märt Agu kinnitusel kahtlemata tunda ka tema isa, legendaarse tantsupedagoogi Mait Agu õpetajakätt. «Sain oma olulisima koolituse oma isalt, kelle pärandit soovin nüüd oma tantsukoolis edasi anda – et aastate pärast saaksin tantsupidusid kõrvalt vaadates oma õpilasi tantsimas näha,» lisas ta.

Märt Agu Tantsukoolis on õppetöö jagatud vanusegruppide ja taseme järgi kolme astmesse. Esimeses astmes antav õpe on suunatud 4-8aastastele lastele, kes omandavad mängulise tegevuse käigus klassikalise balleti ja loovliikumise algtõed. Juba tantsimisega tuttavate laste ja kuni 18aastaste noorte tantsijate vastuvõtt toimub katsete alusel otse tantsukooli teise ja kolmandasse astmesse.

Õppekavast ei puudu ka Eesti ja teistegi maade rahvatantsud ning tänavatantsud (hiphop ja house). Olulisel kohal on õppetöös ka tantsuteoreetilised- ja loovained, kus õpilased saavad ülevaate tantsuajaloost ning puutuvad kokku ka erinevate tantsuga seotud valdkondi käsitlevate kursustega, nagu valgus-, heli- ja grimmikunst, kostüümindus ja tantsufilmindus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles