«Meie, naised, oleme universumi imeline liik»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval, 28. juulil kl. 20:30 esilinastub kinos Sõprus “ATTENBERG”
Neljapäeval, 28. juulil kl. 20:30 esilinastub kinos Sõprus “ATTENBERG” Foto: kino

Neljapäeval, 28. juulil kl 20.30 esilinastub kinos Sõprus «ATTENBERG» (Kreeka, 2010).


Kreeka filmirežissööri Athina Rachel Tsangari teine täispikk mängufilm – kriitikute lemmik - on valitud Kreeka nominendiks parima võõrkeelse filmi Oscarile aastal 2012.

Filmi keskmes on noor naine Marina (Ariane Labed, kes võitis rolli eest parima naisnäitleja preemia tänavusel Veneetsia filmifestivalil).

Marinal pole kuigi palju sõpru; seksuaalses mõttes on ta ambivalentne – vastassugupool ei huvita, naised ka mitte nii väga.

Marinat köidab aga üks ehitis – tema isa poolt kujundatud paneelmajade kompleks, mis ehitatud töölisperedele. Selles samas kompleksis sirgus ka Marina.

Armastus ehitise vastu ühendab isa tütrega ning Marinast saab oma isa saatja pikal teel ravimatust haigusest Toonelasse.
 

«Attenberg» on julge, kompromissitu ning originaalne film. Kinos Sõprus alustab see kolme huvitava naiskinokunstniku triloogiat.

11. augustil esilinastub kinos Sõprus lisaks ka «Tulevik» (The Future, USA 2011) - Miranda July («Mina, sina ja kõik, keda teame») uus - väga aus ning tänapäevane film.

Augusti lõpul tuleb Augusti TantsuFestival 2011 raames näitamisele Šveitsi kunstniku Pippilotti Risti esimene täispikk film «Pepperminta»(Šveits, Austria 2009) fantaasia-anarhisti Pepperminta värvikatest seiklustest uinuvas Šveitsi väikelinnas.

Olgugi, et kõigi kolme filmi teemaks on hirm – hirm intiimsuse, eneseväljenduse ning elamise julguse ees, on kõik kolm filmi väga julged ning Sõprusel on hea meel neid vaatajatega jagada.

«Attenberg» kinos Sõprus alates 28. juulist kl 20.30.
Pilet esilinastusele: 6.39 €. Tavapiletid hinnaga 4.50 €, sooduspilet hinnaga 3.50 €.
Kõik  piletid saadaval kino Sõprus kassas ja Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles