Kontserdil lauldakse metsast ja metsale

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdil räägitakse ja lauldakse metsast.
Kontserdil räägitakse ja lauldakse metsast. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeval, 22. juunil saab Tõstamaa mõisas ja Treimani rahvamajas kuulata kontserti “Eesti metsa lugu”.

Kontserdi ühe korraldaja RMK Loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo sõnade järgi on Eestis metsaga seotud nii kultuur kui pärand, muusika ja pajatused. “Pika ajaloo jooksul on inimene metsaga ja metsa sees metsaga kokku kasvanud,” märkis Rammo. “Meil on on mets kui tulu allikas ja materjal, mida me üle kõige armastame. Sellest kõigest räägibki sari “Eesti metsa lugu”.

Kontsertidel astub üles Eesti Rahvusmeeskoor oma kavaga “Sügav nõukogude aeg”. Rahvusmeeskoor esitab laule Edgar Arrolt, Boris Kõrverilt, Veljo Tormiselt, Gennadi Podelskilt ning Villem ja Eugen Kappilt. Kontsertkava ilmestavad vahetekstid Liina Vahtriku esituses, kes loob muusikalistele etteastetele konteksti ja haarab kuulaja oma maailma.

Ürituse juhatab sisse Vladislav Koržets, kes näitab filmi metsade olemusest läbi erinevate ajalooetappide ja pajatab sekka lugusid ning tõsiasju nõukogude aegsest metsaelust Eestis.

Kogu programm on kõigile tasuta. Tõstamaal kuuleb-näeb seda kolmapäeval kell 17 ja Treimanis kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles