Galerii: legendaarne näitleja Sylvester Stallone sai 72!

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuldgloobuse võitja ja kolmekordne Oscari nominent Sylvester Stallone tähistas reedel, 6. juulil enda 72. sünnipäeva.

Michael Sylvester Gardenzio Stallone on sündinud 6. juulil 1946 New Yorgis Hell's Kitchenis ning on USA filminäitleja, režissöör, filmiprodutsent ja stsenarist.

Sylvesteri ema Jackie Stallone’i juuditarist isaema Rosa Leibovitš pages 1888 Tsaari-Venemaalt Odessast oma mehe ja kahe pojaga USAsse. Rosa abikaasa Charles oli õmblusmasinaid tootva ettevõtte Singer esindaja. Pere sattus koos teiste juutidega 1886 Odessa pogrommi küüsi ja oli sunnitud pagema, jättes maha kolm maja moekal Staroportofrankovskaja tänaval.

1976 nimetati Stallone Oscari kandidaadiks filmiga «Rocky» meespeaosatäitja kategoorias (mängis Rocky Balboad) ja originaalstsenaariumi kategoorias, aga ei võitnud kumbagi. Kolm muud Oscarit see film siiski võitis 9 kategooriast, kus kandidaadiks seati, sealhulgas võitis ta parima filmi ja parima režissööri tiitli.

Stallone on nimetatud halvima filmi auhinna Kuldne Vaarikas kandidaadiks 5 kategoorias 30 korda ja 8 korda on ta selle ka pälvinud.

Tema legendaarsete filmirollide hulka kuuluvad Rambo ja Rocky ning on teinud kaasa ka filmides «Mehed mustas», «Palgasõdurid» ja «Põgenemisplaan».

Aastal 2015 oli Sylvester Stallone'i artistiväärtus 400 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles