Kilingi-Nõmmes avatakse festivalihooaeg seene värvimisega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärbseseen.
Kärbseseen. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ilusa muusika festivali “Schilling” hooaja avamisüritusel laupäeval, 14. mail Kilingi-Nõmmes värvitakse üle kohalik sümbol – hiiglasliku kärbseseen. “Schillingi” festival ise leiab aset 2. juulil.

Laupäeval kogunevad korraldustoimkonna liikmed ja teised huvilised linnakese Pärnu poole jäävale sissesõidule, käes pintslid ja panged. Momendil, mil puust ja plekist kärbseseen on saanud säravvalge jala ning täpilise erepunase kübara värv alles kuivab, kuulutatakse välja kolm esimest ja olulisemat esinejat ja avatakse pidulikult ürituse veebileht.

MTÜ Huumuse ja kohviradio.com korraldatav “Schilling” on Eesti üks omanäolisemaid festivale ja algusest peale nii füüsiliselt kui emotsionaalselt seotud Kilingi-Nõmmega. Väikelinna lööb iga aasta juuli esimesel nädalavahetusel kihama Suveaiast voogav muusika ja rohkearvuline publik.

Aastate jooksul on “Schillingu” lavalaudadel käinud suur hulk vähem ja rohkem tuntud alternatiiv- ja indie-ansambleid, folk-, pop- ja elektronmuusikuid. Üritus on aasta-aastalt kasvanud, peale põhiürituse toimub järelpidu klubis, külgnevad kunstiprojektid ja pakutakse lõbustusi lastele. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles