Lensin torkas õlleskandaali sattunud Taukarile: kulla laps, kuidas sa saad olla nii rumal! (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taukar vs Lensin
Taukar vs Lensin Foto: Kolmeraudne

Nädala alguses levis kulutulena pilt, millest võinuks arvata, et kampaania «Septembris ei joo» nägu Karl-Erik Taukar tegi sohki ja tarbis õlut. Taukar selgitas, et tegemist oli alkoholivaba õllega, ja valas oma viha kõmumeedia peale.

Eriti jäi lauljale hambusse lugeja saadetud pildi avaldanud Publiku reporter Marianne Ubaleht, keda Taukar võrdles pedofiiliga. 

«Miks süüdistad nimeliselt ja rõhuga konkreetset isikut, kes lihtsalt töötab süsteemis, kus klikid loevad? Inimene on teine asi kui süsteem ju (ja kui keegi nüüd ütleb, et valigu teine töö, siis please),» asuti ajakirjanikku kommentaarides kaitsma.

«Tõesti, vägistajad ja pedofiilid on ju ka terve haru nilpareid, mitte indiviidid,» vastas Taukar, kes pärast ajakirjanikule vastu kommenteerides sõnas, et tegu ei olnud võrdluse, vaid kujundiga.»

Mihkel Raua saates istusid vastamisi Karl-Erik Taukar ja Kroonika peatoimetaja Krista Lensin.

Taukar seletas, et ta läks närvi, kuna tema jaoks on tegu tundliku teemaga ja suure kampaaniaga, millesse on palju panustanud. «Ühe sellise pealkirjaga võib kogu seda eesmärki kergesti õõnestada. Klikimeedias on teada, et paljud inimesed ei loe pealkirjast kaugemale,» seletas Taukar.

«Hakkame otsast pihta. Kulla laps, ütle, kuidas sa saad olla nii rumal ja võtta avalikus ruumis vahujoogi ette ja tekitada sellise olukorra?» torkas Lensin vastu.

Lensin selgitas, et need inimesed, kes selles puupüsti täis restoranis olid ja meediat ei loe, võisid vabalt minna koju teadmisega, et Taukar tarbis alkoholi. «Selle kuu jooksul sa võiksid vabalt ainult limpat luristada,» soovitas Lensin.

Lensin soovitas Taukaril kõmureporterile hoopis lilled saata, et too andis lauljale nii hea võimaluse ennast suure lugejaskonna ees selgitada.

Kui Taukar märkis, et vaatajad võiks vabalt arvata, et Lensinil on saates veeklaasi asemel ees 200 grammi viina, rõhutas naine: «Mina ei ole selle kampaania nägu!»

Taukar ei mõistnud aga, miks ei võiks inimesed ka alkoholivabal kuul õlle maitset nautida.

Taukar joomas alkoholivaba õlut
Taukar joomas alkoholivaba õlut Foto: Kuvatõmmis / Twitter

Mihkel Raud avaldas seepeale arvamust, et klikimeedias pole sageli pealkirjal loo sisuga miskit ühist.

Lensin seletas, et kui kahe sekundiga tuleb tõmmata lugeja tähelepanu, peabki pealkiri sisaldama intriigi.

Lensin rõhutas korduvalt, et Kroonika pole kunagi avaldanud valeinformatsiooni. Lisaks pidas ta inetuks seda, et Taukar tampis ühte konkreetset ajakirjanikku.

Lensini hinnangul polnud mingit vahet klikimeedia tööl ja sellel, kuidas Taukar teema oma Facebooki seinal käima tõmbas. 

Laulja rõhutas, et ta postitas teema oma isiklikule lehele: «Miks see nii suureks läks ja nii palju toetust sai? Inimesi üllatas, kuidas see artikkel kirjutatud oli!»

Lensini arvates on inimeste enda mure see, kui nad pealkirjast kaugemale ei loe.

Taukar ja Lensin nõustusid, et artisti ja ajakirjanike vahel käib koostöö - artist pakub meediale põnevat materjali ja saab vastu promo oma loomingule. «Mina olen alati püüdnud mitte anda surmigavaid intervjuusid,» seletas Taukar.

Vaidlus läks saate jooksul üsna tuliseks, kuid lõppes sellega, et Taukar ja Lensin avaldasid teineteisele armastust. «Kas on sündinud uus kuum paar?» pakkus Raud välja uue intrigeeriva pealkirja.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles