Tantsujuht Märt Agu alustab folkaeroobika treeningutega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Agu
Märt Agu Foto: Liis Treimann

Tallinna Tantsuakadeemias alustas tuntud koreograafi ja tantsujuhi Märt Agu käe all tegevust ainulaadne Eesti Folkaeroobika trenn, milles on omavahel ühendatud rahvatants ning üldfüüsiline rühmatreening.

«Folkaeroobika ehk rahvakultuurist pärinevaid samme, liigutusi ja muusikat kasutavad aeroobsed rühmatreeningud on levinud ka mujal maailmas,» rääkis Eesti Folkaeroobika kontseptsiooni autor, tänavusuvise XI noorte tantsupeo ning Tallinna Tantsuakadeemia kunstiline juht Märt Agu.

Ta lisas, et Eesti rahvatantsust tuntud kand-ja-varvas, kaerajaan, polkasamm ja teised elemendid leiavad rühmaaeroobika vormis rakendust aga esmakordselt ning sedalaadi aeroobikat saab hetkel harrastada vaid Tallinna Tantsuakadeemias.

Eesti Folkaeroobika sobib Agu sõnul eelkõige just neile meestele ja naistele, kel rahvatantsija taust ning soov väljaspool rahvatantsurühma tegevust vormis püsida.

«Folkaeroobikat eristabki harilikust rahvatantsutunnist just individuaalsus – trennis ei harjutata kindla kava järgi ega panda kokku tantsurühma ning iga kord ootab kohaletulnuid ees midagi uut,» selgitas Agu. Osalema on tema kinnitusel siiski oodatud kõik rahvatantsuhuvilised, hoolimata eelneva kogemuse olemasolust.

Hoogsa eesti muusika taustal toimuv üllatusterohke Eesti Folkaeroobika trenn on iga kord natuke erinev: kord energilisem ja jõulisem, kord jällegi sisulisem ja tehnilisem. Vastavalt kohaletulnute soovidele ja tujudele kujunev trenn algab üldjuhul soojendusega, kus harjutatakse õiget kehahoiakut ning varbasirutusi, jätkub koordinatsiooniharjutuste ning sisulise osaga ning lõpeb jõuharjutuste ning venitustega.

«Kui juba rahvatantsutunnis saab naha korralikult märjaks, siis teevad tantsule kohati lisatud ebatraditsioonilisemad jõuharjutused folkaeroobikast veel eriti tõhusa ja sisuka trenni,» märkis Agu.

Eesti Folkaeroobika tunnid toimuvad Tallinna Tantsuakadeemias kord nädalas, teisipäeviti kell 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles