Norra tuntud fitnessistaar teatas, et tal on jäänud elada vaid mõni päev

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marthe Sundby
Marthe Sundby Foto: facebook.com

Norra tuntud kulturist ja fitnessistaar Marthe Sundby teatas sotsiaalmeedias, et tal on kaugele arenenud maksavähk, mille tõttu on tal elada vaid mõni päev.

42-aastase naise teatel on tal enne surma suur palve kogu maailmale, et inimesed lõpetaksid kulunud fraasi «ta jäi vähile alla» kasutamise, edastab iltasanomat.fi.

Marthe Sundby
Marthe Sundby Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Olen kogu elu olnud väga sportlik, tegelenud kulturismi, fitnessi, tõstmise ja uisutamisega. Olen elanud tervislikku elu, kuid ikkagi tekkis raske haigus, mille tekkepõhjus ei ole selge, ka ravikuurid ja ravimid ei takistanud haigust,» teatas norralanna.

Sundby läbis mitu rasket ravikuuri ja talle tehti operatsioone, need leevendasid olukorda, kuid keha ei tervenenud.

Arstide sõnul on maksavähk tavaliselt neil, kes söövad rämpstoitu, tarbivad palju alkoholi ega hooli oma tervisest. Sportlikel inimestel nagu Sundby esineb seda väga harva.

Norralanna sai maksavähidiagnoosi aasta tagasi ja ta haigus kulges väga kiiresti.

«See üks aasta on olnud minu jaoks nagu maapealne põrgu. Haiglas tunnen end paremini, olen surmaks valmistunud. Iga uus päev on minu jaoks nagu ime,» lisas Sundby.

Arstide teatel on tuntud sportlasel elada väga vähe aega, heal juhul kaks nädalat.

Eile edastas Sundby Facebookist endast ilusa foto, et ta jääks inimestele meelde rõõmsameelsena. See muutus kohe populaarseks ning sai tuhandeid meeldimisi ja jagamisi.

Marthe Sundby
Marthe Sundby Foto: facebook.com

Sundby võitis Norra kulturismi meistrivõistlused esmakordselt 2006. aastal. 2007 dianoosisid arstid tal esmakordselt siseorganite vähi, operatsioon aitas ja ta tervenes, kuid aastaid hiljem tekkis tal maksavähk.

Sundby võitis 2012. aastal nii Norra kui Põhjamaade kulturismi meistrivõistlused, olles samas aastaid tuntud fitnessientusiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles