Isiksushäirega politseinik süüdistas valimatult inimesi tegudes, mida nad teinud ei ole

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politsei
Briti politsei Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Politseinik tegi laimukampaaniat, et mustata süütut meest, keda politsei seetõttu muudkui kimbutas.

Colin Hughes süüdistas meest narkodiileriks olemises ja võltspüstoli omamises, ta esitas ohvri suhtes 35 võltskaebust, kuidas kahe lapse isa on heroiini ja kokaiini diiler ja et ta on enda laste suhtes vägivaldne. Kaebusi võeti kuulda ning vähemal ühel korral pidas politsei mehe ka kinni ning ta otsiti läbi ja küsitleti, ent see ei andnud tulemusi.

Hughesile, kes on lisaks valetajale ka düsleksik, saadi jälile, kui kõigis tema kaebustes kordusid samad vead – grammatikavead, valesti kirjutatud tähed ning ka suurtähed sõnade keskel. Ta oli olnud 12 aastat politseinik ja see kõik sai otsa. Kohus tuvastas, et mees kannatas tollal veel diagnoosimata isiksusehäire all, mistõttu ta käituski nõnda impulsiivselt ja riskeerivalt. Kuigi tema meditsiiniline probleem selgitab osaliselt tema käitumist, otsustas kohus mehe siiski kolmeks aastaks vangimajja saata, kuna ta on häbistanud politsei head nime.

Loe lähemalt ja vaata pilte mehest siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles