Hiinlasi üllatasid rannale jõudnud suured kalad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuukala (Mola mola)
Kuukala (Mola mola) Foto: Wikopedia.org

Hiina idaosas Fujiani provintsis Zhangpu maakonnas Liuaos leidsid kohalikud rannast kalad, kelleks olid kuukala (Mola mola) ja heeringakuningas (Regalecus glesne).

Mõlemad kalad olid mingil põhjusel merest rannale jõudnud ja seal surnud, edastab The Sun.

Kohalikud võimud lasevad kalalaibad ära viia ja need antakse teadlastele uurimiseks.

Kalateadlaste sõnul on kuukala kõige raskem luukala, täiskasvanud isendid võivad kaaluda üks tonn ja rohkem ning nende pikkus on 3 – 5,5 meetrit.

Kuukala (Mola mola)
Kuukala (Mola mola) Foto: Wikopedia.org

Kuukalasid leidub nii troopilises kui parasvöötmes, kaasa arvatud Europa vetes.

Teised luukalad ei kasva nii suureks kui kuukalad ja seda põhjusel, et nende luud kaaluvad palju, kuid kuukalal on paljud luud asendunud kõhrega, mis on kergem, kuid vähem vastupidav.

Heeringakuningas seevastu on üks pikemaid selgroogseid kalasid. Hiina rannalt leitud isendi pikkus on 3,5 meetrit, kuid tegemist ei ole täiskasvanud, vaid noore kalaga. Kui see kala oleks edasi elanud, oleks ta pikemaks kasvanud. Varasemast on teada heeringakuningaid, kelle pikkus on kümme meetrit ja üle selle.

1996. aastal USAs Californias San Diegos kinni püütud heeringakuningas
1996. aastal USAs Californias San Diegos kinni püütud heeringakuningas Foto: wikipedia.org.

Liuao võimud soovitasid elanikel rannale paisatud kaladest eemal hoida, kuna nad võivad lagunemisprotsessis levitada haigusi.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles