Lembekomöödia «Päris Koopia» kinos Sõprus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päris Koopia
Päris Koopia Foto: Kino Sõprus

Kino Sõprus näitab lembekomöödiat «Päris Koopia», mille on teinud Iraani uue laine tuntuim filmirežissöör Abbas Kiarostami.

 

Filmi peaosades säravad võrratu Juliette Binoche  («Chocolat», 2000 / «The English Patient», 1996) ja karismaatiline William Shimell (Suurbritannia kuulus ooperilaulja).

Abbas Kiarostami laotab vaataja ette lahti: päikeselise Toscana, Woodyallenlikud situatsioonihuumoriga vürtsitatud lobisemised, Mehe ja Naise suhete mitmetasandilisuse -  nendevahelise kommunikatsiooni võimalikkuse või võimatuse. Esile kerkib eluline küsimus - kas armastus kahe inimese vahel üldse on enam midagi originaalset või on tegu pelgalt armastusromaanist/filmist loetu/nähtu kopeerimisega?

Antud filmi võib pidada 2010. aasta üheks lummavamaks filmižedöövriks, mille tõestuseks on ka see, et Binoche pälvis rolli eest Parima näitlejanna tiitli Cannes Filmifestivalil. Samuti oli «Päris koopia» üks kiiremini väljamüüdud filmiseansse 2010. aasta PÖFFil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles