Tule tasuta Lars von Trieri filmimaratonile

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PÖFF

Esmaspäeval, 21. novembril algusega 19.00 näidatakse Sinilinnus (Müürivahe 50) kõikidele filmifanattidele Lars von Trieri "Kuningriiki", et tähistada PÖFFi 20. juubelit.

Aastal 1997 tõi just see kuuetunnise ööseansiga film Kinomaja rahvast paksult täis. Filmi saavad tulla tasuta vaatama kõik huvilised ning enne seanssi räägib Ralf Sauter režissöör Lars von Trieri loomingust ning lisaks meenutatakse ka esimese festivali organiseerimist. Sinilinnus on seansi ajal avatud baar ning Taani saatkond pakub kvaliteetset Taani õlu. Kiiremad saabujad saavad nautida filmi mugavatelt kott-toolidelt. Film on inglisekeelsete subtiitritega ja kestab orienteeruvalt kuni südaööni. Kõigi vaatajate vahel loositakse lisaks välja ka PÖFFi pileteid.

“Kuningriik I hooaeg” (1994) on Lars von Trieri televisioonile vändatud minisarja filmiversioon, mis valmis veel enne kurikuulsa Dogme 95 liikumist. Ekstravagantne, ligi viis tundi kestev õudusfilm segab omavahel osavalt satiiri, campi, horrorit ja seebiooperit, toimudes samal ajal nihestatud ajaruumis Kopenhaageni Kuninglikus Riigihaiglas. Kas haiglas toimuvad kummalised sündmused ja asetleidvad õudused on taani ühiskonna allegooria või on see lihtsalt lavastaja vaatajaga manipuleeriv kunstieksperiment, sellele saab vastuse ainult filmi ise nähes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles