Just Film toob vaatamiseks karmi linateose inimkaubandusest, järgneb arutelu filmitegijatega

PÖFF
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

17. novembril linastub Apollo Kinos Mustamäel karm inimkaubanduse teemadel looklev linateos “Väike sulg”, millele järgneb arutelu filmitegijatega.

Charles Bukowski on öelnud, et inimesed reedavad sind alati. Ära kunagi usalda neid. Maailm on täis inimesi, kes teisi ära kasutavad – eriti, kui nad end sõpradena tutvustavad. Martina on lastekodus kasvanud neiu, kes oma 18. sünnipäeval pärisellu saadetakse.

 

Suletud ja illusioonidest tulvil maailmast asub ta teele Prahasse. See on aga hoopis teistsugune linn kui see, mida kaunid postkaardid ja soodsatest hindadest vaimustunud turistid reklaamivad. Samuti selgub, et vabadusel on oma hind.

 

Martina poiss-sõbra Romani punkar-junky’dest semud ning klassikalised Ida-Euroopa gängsterid pole just see seltskond, mida ta eest leida lootis. Kuni planeeti valitseb senine loll, nõrk ja oma ego upitav meessugu, siis ei muutugi asjad paremaks. Baaris suvalistele tüüpidele oma vägitegude kiitmise asemel peaks iga mees valvama, et samal ajal mingid mölakad tema sõbrannadele liiga ei teeks. Õnneks asendub jõuetu viha filmi lõpupoole siiski helgemate emotsioonidega, kui Lilja 4-ever’is või Puhastuses.

 

Ääretult karm ja aus film inimkaubandusest ja sellest, kuidas noored inimesed jäävad selle lõksu. Inimkaubandus ei jäta puutumata ka Eesti noori ja inimkaubanduse nägu ja olemus võib ka Eestis olla sama julm kui filmis näidatud Prahas. Inimkaubandus on ränk isikuvastane kuritegu ja filmi vaataja peab arvestama, et film näitab selle kuriteo ausat palet ja sestap on filmis ka on palju häirivaid stseene.

 

Sel samal põhjusel järgneb filmile arutelu oma valdkonna spetsialistide eestvedamisel, kellega saab nähtu-kuuldu üle mõtteid vahetada.

 

17. novembri seansile järgneb kinosaalis arutelu filmitegijate ning spetsialistidega, mida viib läbi Anu Leps justiitsministeeriumist. Osaleb ekspert Sirle Blumberg (MTÜ Living For Tomorrow).

 

Film on alla 16-aastastele keelatud.

PILETID SIIT

 

 
 

 

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles