Galerii: Valentinipäeva laulukonkurss

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhul Tallinnas Nokia Kontserdimajas toimunud Valentinipäeva laulukonkursi lõppkontserdil selgusid võitjad - rahvahääletusel kogus enim toetust Marilyn Jurmani «Veel on aega» ning žürii kõrgeima hinnangu pälvis Alen Veziko laul «Ei ole öeldud lihtsalt tuulde», teise koha sai «Kui mu rong on läin'd» ja kolmanda «Tee nii, et oleks hea».

Laulukonkursi auhinnad jagunesid järgmiselt:

Esimese koha summas 1300 EUR-i võitis autor ja laulu "Ei ole öeldud lihtsalt tuulde" esitaja Alen Veziko

Teise koha summas 650 EUR-i sai Teele Laasi ja Liis Kraakí laul "Kui mu rong on läind" Janeli Truus'i esituses

Kolmanda koha summas 400 EUR-i sai Tõnu Raadiku ja Maria Tenno laul "Tee nii, et oleks hea" Anna Darling'u esituses

Rahva lemmiklaulu auhinna summas 600 EUR-i võitis Marilyn Jurmani ja Karl Kanteri laul "Veel on aega" Marilyn Jurmani esituses.




Valentinipäeva laulukonkursi peaprodutsent Katrin Siska on üle-Eestilise tuuri ning finaalkontserdi menust elevuses. Äärmiselt positiivse tagasiside tõttu nii finalistidelt kui ka publikult usub ta, et paari aasta pärast on taas taoline konkurss plaanis läbi viia. Konkursi täpne aeg ja teema on veel selgumas.




Laulukonkursi korraldaja, Katrin Siska kommentaar:

Kuidas jäid Valentinipäeva laulukonkursiga rahule?

Korraldamist oli omajagu, töötasin konkursi peaprodutsendina kultuurikeskus Lindakivi argitegemiste kõrvalt täistuuridel. Tunnen, et andsin endast kõik. Õnneks meeskond klappis ja kõik õnnestus.

Tegime Lindakivis bändiproove, aitasin finalistidel mõelda lavalist liikumist ja stilistikat, kusjuures mind ennast stiliseeris finaalkontserdil Aulikki Puniste.

Üle-Eestilist tuuri korraldasime neljas linnas (Rakvere, Pärnu, Jõhvi ja Valga) ning suurejoonelist finaalkontserti Tallinnas, mis toimus valentinipäeval Nokia Kontserdimajas.

Jäin igati rahule, sest laulud olid kvaliteetsed, saalid tulid rahvast täis ja konkurss ise tasavägine ning põnev. Esinejad andsid endast parima, kõik olid laval oma parimas elemendis.

Tuur oli selles osas heaks "harjutamiseks", mida ka kõik lauljad hiljem kiitsid, sest see kinnistas nende etteaste finaalkontserdiks. Muutsin tuuri jooksul esinemiskava kolm korda, ikka paremaks, et lõppkontserdil lasta käiku parim võimalik versioon.

Nüüd on mul nii tuuri kui ka suurejoonelise Nokia Kontserdimajas etenduse korraldamise kogemus, mis on igati positiivne ja hindamatu. Valentinipäeva laulukonkurss oli tõeliselt "fun" ettevõtmine, mida tahaks paari aasta pärast kindlasti korrata.

Eestis on piisavalt andekaid muusikuid, heliloojaid ja lauljaid, kellega selliseid tasemel showsid ja konkursse korraldada.


Kontserdisaalis oli näha ka telekaameraid - kas millalgi jõuab kontsert tv-ekraanile?

Jah, annan teada, et teles saab seda näha 28. veebruar 22.00 esmasp, kordused 1. märts 13.00 ja 5. märts 14.15.


Tuuritasite mitmes Eesti linnas. Kus kõik kõige ladusamalt läks?

Suured saalid Pärnu Kontserdimajas, Rakvere Teatris ja Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses olid rahvast täis. Viimases oli publik Trafficu etteaste ajaks nii pöördes, et tuli lava ette rokkima!

See oli vast kõige keevalisem kontsert terve tuuri jooksul, kus ka mina lavalt alla rahva hulka tantsima läksin, sest Traffic juba oskab rahvast käima tõmmata.

 

Kas kuskil juhtus ka mingeid naljakaid äpardusi?

Jah, Jõhvi kontserdi ajaks jäin nii hullusti haigeks (kõrge palavik, köha ja nõrkus), et Eduard Tomanil tuli suures kontserdimajas show üksi läbi viia. Sellest hoolimata möödus kogu etendus väga hästi ja inimestele meeldis.

 

Vaata galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles