Valentinipäeva võidulaulud on selgunud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Jurman.
Marilyn Jurman. Foto: Aivar Kullamaa

Täna õhul Tallinnas Nokia Kontserdimajas toimunud Valentinipäeva laulukonkursi lõppkontserdil selgusid võitjad - rahvahääletusel kogus enim toetust Marilyn Jurmani «Veel on aega» ning žürii kõrgeima hinnangu pälvis Alen Veziko laul «Ei ole öeldud lihtsalt tuulde», teise koha sai «Kui mu rong on läin'd» ja kolmanda «Tee nii, et oleks hea».

Tänast finaalkontserti avades ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et linnavalitsuse soov omal viisil kaasa rääkida kodumaise eestikeelse levimuusika loomisele on saanud rahva toetuse, mida näitab nii tänane Nokia täismaja kui publiku huvi ning soe vastuvõtt lauluvõistluse maakonnatuuril Valgas; Pärnus, Rakveres ja Jõhvis.

«Me ju teame, et omakeelset laululoomingut pole kunagi liiga palju. Konkursi käik on meile näidanud, et sõprusest ja armastusest laulude loomine on noortele muusikutele oluline ning et nende loomingul on kindel koht kuulajate südames, mis on ilus ja tugev märk keerulistel aegadel,» ütles Savisaar.

Tallinna linn kuulutas eelmise aasta augustis välja Valentinipäeva laulukonkursi, mille eesmärgiks oli ärgitada heliloojaid üle terve Eesti looma kauneid sõpruse ja armastuse teemalisi eestikeelseid laule ja neist parimate autoreid tunnustada. Valentinipäeva laulukonkursi žürii koosseisu kuulusid Juhan Paadam, Aarne Saluveer, Olav Ehala, Ithaka Maria Rahula ja Peeter Rebane, kes valisid laulukonkursile laekunud 41-st laulust välja kümme finalisti, kes pääsesid   lõppvõistlusele.

Lauluvõistluse juhendi järgi saab Valentinipäeva laulukonkursi võitja auhinnaks 20 000 krooni, paremusjärjestuses teisele kohale tulnud laulu autor 10 000 krooni ning kolmandale kohale tulnud laulu autor 6000 krooni. Rahvahääletuse võitnud laulu autor saab auhinnaks 9000 krooni.

2011 aastal pääsesid Valentinipäeva laulukonkursi lõppvõistlusele järgmised laulud:

«Muinasjutt» - viis Aleksandr Leemets, sõnad Marta Orro. Esitajaks Aleksandr Leemets ja Marta Orro.
«Tule siis» - viis Piret Laikre, sõnad Marek Sadam. Esitajateks Norman Salumäe ja Mari Ronimois.
«Veel on aega» - viis ja sõnad Marilyn Jurman, Karl Kanter. Esitajaks Marilyn Jurman.
«Meil on nii hea» - viis Adele Kaasik ja Rein Kaasik, sõnad Ülo-Rein Kaasik. Esitajateks Adele ja ElisabethKaasik.
«Veel vaatan kaugelt sind» – viis Are Jaama sõnad Heiti Kender. Esitajaks Silver Laas.
«Tee nii, et oleks hea» - viis Tõnu Raadik, sõnad Maria Tenno. Esitajaks Anna Darling.
«Ei ole öeldud lihtsalt tuulde» - viis ja sõnad Alen Veziko.
«Kui mu rong on läin'd» - viis Teele Laas, sõnad Liis Kraak. Esitajaks Janeli Truus.
«Tulen kodunt» - autor ja esitaja Margus Aru.
«Peidan puudrisse pisaraid» - autor ja esitaja Kaia Köörna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles