Sogyal Rinpoche meeleharjutus-meetodi õpetus tuleb koju kätte

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Messent.
Dominique Messent. Foto: Erakogu

Veebruarikuus on huvilistel võimalus Tallinnas osa saada kogenud mediteerija ja meeleharjutuse õpetaja Dominique Messenti kursusest “Mis meditatsioon tegelikult on?” ning loengust “Meele käsitlus tiibeti budismis Sogyal Rinpoche õpetuste alusel”.

Messenti õpetatava ainulaadse meetodi on välja töötanud maailma üks tuntumaid budismi õpetajaid Sogyal Rinpoche, “Tiibeti raamatu elust ja surmast” autor. Tallinnas 19.-20 veebruaril nädalalõpukursust pakkuv Messent on tema õpilasena praktiseerinud tiibeti budismi üle 35 aasta.

“Kursus pakub põhjalikku sissejuhatust meditatsiooni ja näitab, kuidas päästa valla oma loomulik enesekindlus, kaastunne ja loovus, osalejad õpivad rakendama kõiki vajalikke vahendeid selle edukaks kasutamiseks igapäevaelu olukordades,” kirjeldas kursuse üks korraldajaid Riina Klemet Loitsukellerist.

Joogaõpetajana tegutsev Klemet on budistliku meeleharjutusmeetodi alal käinud end aastaid täiendamas Sogyal Rinpoche keskuses Lerab Lingis Lõuna-Prantsusmaal, kus üks tema õpetajaid on Messent.

“See õpetus hõlmab endas rohkem kui 2000 aasta vanust budismi tarkust ja kogemust viisil, mis on autentne, mõistetav ja täielikult vastav meie tänapäeva elule,” kinnitab ta ja on valmis jagama nii oma kogemusi kui infot. Edaspidi on Klemeti ütlust mööda plaanis jätkata ja arendada kursusel omandatut regulaarsetel meditatsiooniõhtutel.

Koostöös Budismi Instituudiga peab Dominique Messent 17. veebruaril kell 18 Eesti rahvusraamatukogu konverentsisaalis loengu “Meele käsitlus tiibeti budismis Sogyal Rinpoche õpetuse alusel”.

Nii kursus kui loeng tõlgitakse eesti keelde.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles