Emil Rutiku hakkas küünlameistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Rutiku
Emil Rutiku Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Muusik Emil Rutiku (47) on juba aasta jagu päevi uhke käsitööline olnud. Ühel hommikul torkas talle pähe mõte - hakkan küünlaid valmistama - ja hakkaski, kirjutab Naisteleht.

«Mulle meeldivad inimesed, kes oskavad midagi oma kätega teha,» põhjendab mees küünlameistriks hakkamist.

Käsitööarmastus on muusiku hinges ja südames juba ammustaegu oodanud, et Emil ta lõpuks välja laseks. «Mulle nii meeldib seda teha: mätserdan savi, lõikan liistaka valmis, keeran kokku ja pistan ahju küpsema. Siis sulatan vaha ja valan vormi.»

Emilile on väga tähtis ka see, et tema looming läheks küünlasaajale hinge ja tunduks lahe. Seni on ta teinud vaid väikeseid koguseid, teades enamasti, kellele tema käte vahel valmivad küünlad kuuluma hakkavad.

Seepärast on ta küünlasse enda sõnul sulatanud ka häid mõtteid. «Ma nimetan neid infotedastavateks valgustiteks.»

Kohe-kohe on Emilil Tallinna külje all valmimas ka töökoda, kuhu võivad tulla inimesed, et ise endale küünlaid meisterdada. Ta loodab südamest, et ilusa asja valmistamine omaenda kätega pakub teistelegi sama suurt rahuldust nagu talle.

Emil: Näiteks kadakaküünlast on gripihooajal palju kasu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles