Vau! Merlyn Uusküla unistab haridusministri ametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlyn Uusküla saunanipid: kookosrasv ja meresool
Merlyn Uusküla saunanipid: kookosrasv ja meresool Foto: «Reporter» / Kanal 2

Hiljuti oma suurema näitlejatöö kodumaises filmis teinud lauljatar Merlyn Uusküla tunnistab, et peab vist haridusministriks hakkama.

Naine kirjutab oma Facebooki lehel, et sattus lugema artiklit, et koolis õpetatakse asju, mida tulevikus vaja ei lähe ja ta nõustub sellega sajaprotsendiliselt.

„Koolilapsed koormatakse ära „teadmistega“, mida pole täiskasvanud inimesena tihti kordagi vaja. Kasvõi näiteks keskkooli matemaatika, mul pole mitte kunagi olnud vaja sealt mitte ühtegi asja, ometi saan väga kenasti hakkama ja julgen väga selgelt vastu vaielda sellisel kujul olulisusele õppekavas, kuna see ei ole sellisel kujul vajalik 80-90% õpilaste jaoks, kelle tulevikusuund ei ole seotud matemaatiliste valikutega,“ kirjutab Merka.

Ta leiab, et rohkem peaks olema rõhku sellel, et täiskasvanuks saav noor inimene saab elus sotsiaalselt hakkama ja suudab peale keskkooli reaalses elus midagi nende kooliteadmistega ka peale hakata.

„Rohkem peaks õppekavas olema psühholoogiat, inimese õpetust, loodust, poliitikat, ühiskonnaõpetust, geograafiat, keeleõpet jms elulisi ja reaalseid teemasid, mis elus on palju olulisemad kui mingi kuupjuur tangesi juure alt,“ on naine veendunud.

Merka leiab, et üsna tihti tuleb ette, kus keskkooli õpilane ikka ei tea reaalseid asju enda ümber - kes on nt. haridusminster ja kuidas olla elus edukas läbirääkija ja ennast kehtestada, aga teab mingit tuhandekohalist valemit peast.

„Selline õppekava ei ole mingi alustala, et ellu jääda,“ põrutab ta. „Alustala on reaalselt maailma süsteemist arusaamine ja oskus enda koht siin leida ja kool peaks suutma seda pakkuda. Ma juba hirmuga mõtlen, kui mu laps kunagi kooli läheb, kuidas ma talle selgitan, et seda kõike jura on vaja õppida, et elus hakkama saada. Ei ole. Pean vist haridusministriks siis hakkama!“

Edu Merka!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles